Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Μυοκτονίες


Ποντικός είδους Rattus Rattus σε πάρκο

Τα τρωκτικά (ποντίκια ή ποντικοί) που συναντώνται στο αστικό περιβάλλον και όχι μόνο, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς μεταδίδουν στον άνθρωπο πολλές ασθένειες (λεπτοσπείρωση, τύφο μέσω των κοπράνων και των ούρων τους, κ.α.) καθώς επίσης και παράσιτα όπως ψύλλους, τσιμπούρια και ψείρες.

Πέραν των άλλων προκαλούν μεγάλες ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις (τρώγοντας τα καλώδια με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς) όπως επίσης και στα αποθηκευμένα τρόφιμα. Δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλλά δοκιμάζουν τα πάντα καταστρέφοντας έτσι αν όχι ποσοτικά σίγουρα ποιοτικά το αποθηκευμένο προϊόν.

Η εφαρμογές της καταπολέμησης των τρωκτικών που γίνονται και προληπτικά ονομάζονται μυοκτονίες. Οι μυοκτονίες πραγματοποιούνται επίσης και σε περιπτώσεις εμφάνισης φιδιών και προτιμάτε να προηγούνται της φιδοαπώθησης.

Ποντίκια - Τρωκτικά

Τα είδη που μας απασχολούν είναι:

 • Mus Musculus (οικιακός ποντικός)
 • Rattus Rattus (ποντικός των πλοίων)
 • Rattus Norvegicus (ποντικός των υπονόμων)

Τα δύο τελευταία είδη συχνά τα αποκαλούμε αρουραίους λόγω του μεγάλου μεγέθους τους και των ικανοτήτων τους να αναρριχώνται και να κολυμπούν στο νερό. Ο πιο σωστός όρος είναι ποντικός και αναφέρεται στα τρία παραπάνω κοινά είδη στο αστικό περιβάλλον.

Αναλαμβάνουμε:

 • Μυοκτονίες σε επιχειρήσεις
 • Μυοκτονίες σε σπίτια (μυοκτονία διαμερίσματος)
 • Μυοκτονίες σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • Μυοκτονίες σε καταστήματα
 • Μυοκτονίες σε εργοστάσια
 • Μυοκτονίες σε γραφεία
 • Μυοκτονίες σε αποθήκες
 • Μυοκτονίες σε σχολεία, γυμναστήρια και άλλα αθλητικά κέντρα
 • Μυοκτονίες σε άλλες επιχειρήσεις

Ποντίκια Καταπολέμηση Αποτελεσματικά και Οριστικά

Με τη χρήση των δολωματικών σταθμών μυοκτονίας, μηχανικών παγίδων σύλληψης και άλλων κατασκευών, και τη χρήση ενός ευέλικτου σχεδίου δράσης (εξατομικευμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου ή ακόμα και τα πρότυπα ποιότητας που θα πρέπει να ακολουθηθούν), επιτυγχάνουμε τον πλήρη έλεγχο των τρωκτικών. Κάθε προσπάθεια καταπολέμησης θα πρέπει να μας δώσει το συντομότερο δυνατό λύση (άμεση θανάτωση των τρωκτικών) και να μας εξασφαλίζει προληπτική καταστολή του πληθυσμού πριν την εξάπλωση του. Τα δολώματα που χρησιμοποιούνται είναι 3ης γενιάς και κηρώδη ώστε αλλοίωση τους από την υγρασία να είναι ελάχιστη. Είναι δολώματα αιμολυτικά με αποτέλεσμα τα νεκρά τρωκτικά να μην αποτελούν κίνδυνο για άλλα ζώα (γάτες και πουλιά), ενώ τα νεκρά τρωκτικά δεν μυρίζουν αφού αφυδατώνονται (μουμιοποίηση).

Οι δολωματικοί σταθμοί χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και λειτουργούν σαν ταΐστρες που στοχευμένες για τρωκτικά. Είναι πλαστικοί σε μορφή τούνελ ή κουτιού, φέρουν εσωτερικά μεταλλικά στηρίγματα που τοποθετούνται τα μυοκτόνα σκευάσματα, ενώ εξωτερικά φέρουν κλείδωμα ασφαλείας. Τα μυοκτόνα είναι πλούσια σε τροφές υψηλής προσελκυστικότητας για όλα τα είδη των ποντικών και ειδικής κηρώδους μορφής ώστε να προστατεύονται στο χρόνο από υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Περιέχουν επιπλέον πικραντική ουσία δυσάρεστη για οποιοδήποτε θερμόαιμο θηλαστικό μη στόχο (άνθρωπο, κατοικίδια κ.λπ.). Σε ένα πρόγραμμα μυοκτονίας προτείνεται από εμάς η συχνότητα εγκατάστασης των σταθμών και ο χρόνος επαναδόλωσης τους. Οι σταθμοί φέρουν στο πάνω μέρος τους και σε ευδιάκριτο σημείο αυτοκόλλητο με τα στοιχεία μας και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο από τους κανονισμούς ασφαλείας.

Για πιο γρήγορα αποτελέσματα (άμεση θανάτωση) σε κατοικίες ή εσωτερικούς χώρους καταστημάτων που δεν προβλέπεται ή χρήση τρωκτικοκτόνων, χρησιμοποιούμε άλλες αποτελεσματικές μεθόδους μηχανικής σύλληψης όπως παγίδες πολλαπλών συλλήψεων με κολλητικές επιφάνειες και παγίδες με ειδικά προσελκυστικά και ατοξικά σκευάσματα.

Απολύμανση για ποντίκια

Απολύμανση για ποντίκια είναι μία εφαρμογή απαραίτητα μετά την ολοκλήρωση της μυοκτονίας με σκοπό τον έλεγχο των μικροβίων που μεταφέρονται από αυτά. Ο όρος απολύμανση από ποντίκια περιγράφει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνονται μετά από μία επιτυχημένη καταπολέμηση ποντικιών με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση την ανθρώπινης υγείας. Η απολύμανση ή μικροβιοκτονία και γίνεται με εφαρμογή υπέρθερμου ξηρού ατμού (βιολογική αντιμετώπιση) ή με ψυχρή εκνέφωση (με εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων μικροβιοκτόνο).

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε διαθέτουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους, χώρους μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος: http://www.minagric.gr

Photo Gallery


Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με