Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Σκόρος ξύλου σε αλιευτικό σκάφος στο Δερβένι Κορινθίας


Σκουλήκι ξύλου – σκόρος ξύλου – σαράκι ξύλου

Υποκαπνισμός ή fumigation σε αλιευτικό σκάφος στο Δερβένι Κορινθίας για την καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων ή σαράκι ξύλου. Το σκάφος παρέμεινε για 5 ημέρες κλεισμένο και στεγανοποιημένο με ειδικά φύλλα πολλαπλών στρώσεων, με υποκαπνιστικό σκεύασμα φωσφίνης.
Για πλήρη στεγανοποίηση χρειάστηκε να τυλιχτεί μαζί με το τρέιλερ που βγήκε από το νερό.

Σαράκι ξύλου αντιμετώπιση – σκόρος ξύλου καταπολέμηση

Πως φεύγει το σαράκι; Πως καταπολεμάται το σαράκι; Πρόκειται για ένα ερώτημα που συνήθως απαντάται αρχικά από μη ειδικούς με εφαρμογές ακατάλληλες για κατοικημένους χώρους και μη αποτελεσματικές. Ερευνώντας στην αγορά για το καλύτερο φάρμακο για σαράκι ξύλου ή κάποιο «δηλητήριο για σκουλήκι ξύλου ή σκόρο ξύλου» καταφεύγουμε σε λύσεις που δε φέρνουν αποτέλεσμα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μας. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που προτείνονται για την προστασία του ξύλου από σαράκι όπως χρήση αερίων (καπνογόνο για σαράκι), επιχρίσματα (τζελ για σαράκι ή άλλα συντηρητικά), υποκαπνισμός με φωσφίνη (fumigation), χρήση χημικών εντομοκτόνων ή μη (σαράκι ξύλου πετρέλαιο ή γεωργικά φάρμακα), ψεκασμός ή εκνέφωση, θερμική καταπολέμηση (σαράκι ξύλου βιολογική αντιμετώπιση). Το σαράκι ξύλου καταπολεμάται πλήρως με την μέθοδο του υποκαπνισμού (φωσφίνη) και με τη θερμική μέθοδο ή του επιχρίσματος (τζελ για σαράκι ξύλου) σε περιπτώσεις μερικής και εντοπισμένης προσβολής.

Σκόρος στα ξύλα

Το σαράκι στα ξύλα εμφανίζεται και δραστηριοποιείται στο εσωτερικό των ξύλων και για αυτό η καταπολέμηση (απεντόμωση για σαράκι) είναι ακατόρθωτη με χημικά που δεν μπορούν να το διαπεράσουν. Το σκουλήκι ξύλου αναφέρεται λαϊκά στο στάδιο ζωής του ξυλοφάγου εντόμου που ζει εσωτερικά και αδυνατεί το ξύλο, ορύσσοντας κανάλια και διαδρομές παράλληλα με τα νερά του ξύλου καθώς το καταστρέφει. Σκόρος ξύλου ή σκουλήκι ξύλου καλείται επίσης όποιο έντομο προσβάλλει τα ξύλα και ζει καταναλώνοντας το σομφό του μέρος και σπάνια το εγκάρδιο (πιο σκληρό). Συναντάται συχνά σε:

  • Έπιπλα (σαράκι στα έπιπλα)
  • Στέγη ή σκεπή (σαράκι στη στέγη)
  • Πάτωμα (σαράκι στο ξύλινο πάτωμα)
  • Σε άλλα ξύλα ή επενδύσεις ξύλου (σκόρος στα ξύλα ή σκουλήκι ξύλου)
Προστασία από σαράκι

Η καλύτερη προστασία από το σαράκι είναι τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για τη στέγη, το ξύλινο πάτωμα ή τα έπιπλα μας να μην έχει σαράκι! Τα ξύλα που επεξεργάζονται πριν τη χρήση τους και προηγείται ξηραντήριο πριν την όποια κατασκευή χρησιμοποιούνται κατά κανόνα δεν φιλοξενούν ξυλοφάγα έντομα. Στις περισσότερες περιπτώσεις προσβολής τα ίδια τα ξύλα ευθύνονται για την αρχική προσβολή (σαράκι ξύλου) αφού επεξεργάστηκαν ελλιπώς.

 

Φωτογραφικό Υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731