Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απολυμάνσεις


Είμαστε οι πρώτοι που αναλαμβάνουμε ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 σε επιφάνειες – Αναλύσεις για την πιστοποίηση απουσίας Covid-19 στις εγκαταστάσεις
H Απολυμαντική Γεωπονική σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Γενετικής DNAlogy παρέχουν ειδικό μοριακό έλεγχο ( RT Real-Time PCR) των κρίσιμων περιβαλλοντικών επιφανειών για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Γιατί να γίνει το τεστ SARS-CoV-2 στις επιφάνειες:

Η δειγματοληπτική εξέταση των κρίσιμων σημείων μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών καθαρισμό/απολύμανση στους χώρων για την μη ανίχνευση του ιού στις επιφάνειες αποτελεί αναμφισβήτητα έναν επιπρόσθετο έλεγχο και προσδίδει μεγαλύτερη ασφάλεια για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Συγκεκριμένα ο τακτικός έλεγχος περιοχών υψηλού κινδύνου παρουσίας του ιού σας εξασφαλίζει:

 1. Έγκαιρη ανίχνευση του COVID-19: για άμεση αναγνώριση/απομόνωση του ιού και αποτροπή διασποράς του
 2. Αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων καθαρισμού: για την συνέχιση /βελτίωσή τους είτε την προσθήκη επιπλέον εργασιών όπου απαιτείται
 3. Διατήρηση εμπιστοσύνης εργαζομένων και πελατών: διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλειά τους
 4. Ασφάλεια της απουσίας του COVID-19 μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα: Ο έλεγχος της περιοχής που καταλαμβάνεται από έναν υπάλληλο ή πελάτη που έχει διαγνωστεί με COVID-19 θα διασφαλίσει ότι έχει γίνει επαρκής καθαρισμός και έχει καταστήσει την περιοχή ασφαλή για άλλους.

 

 • Δειγματοληψία στο χώρο σας:

Η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα της Απολυμαντικής Γεωπονικής πραγματοποιεί στο χώρο σας δειγματοληψίες ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 μέσω του ειδικά σχεδιασμένου σετ δειγματοληψίας DNAlogy-COVID-19 kit®.

 • Σημεία δειγματοληψίας:

  πόμολα, πόρτες, σκάλες, βρύσες, τουαλέτες, διακόπτες ηλεκτρικού, φίλτρα κλιματιστικού, κουμπιά ανελκυστήρα, χειρολαβές καρεκλών, πληκτρολόγια, τηλέφωνα, γραφεία, παιχνίδια κτλ.

 

 

1. Ειδικές Απολυμάνσεις-Μικροβιοκτονίες κατά του COVID-19

Τα συνεργεία μας απαρτίζονται από τεχνικούς και ειδικούς επιστήμονες με ειδίκευση στις νέες εφαρμογές μικροβιοκτονίας κατά της εξάπλωσης του τελευταίου ιού.

Καλύπτουμε:

 • Ξενοδοχειακές μονάδες και διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης
 • Βιομηχανίες και βιοτεχνίες
 • Μικρούς ή μεγάλους χώρους εργασίας
 • Χώρους μαζικής εστίασης και αλλά καταστήματα
 • Δημόσια κτίρια
 • Πολυκατοικίες και διαμερίσματα
 • Γυμναστήρια και άλλους ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους
 • Νοσοκομεία
 • Μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Σχολεία και αλλά εκπαιδευτήρια
 • Τηλεοπτικούς σταθμούς
 • και όπου εγκυμονεί κίνδυνος εξάπλωσης του COVID-19.

Η αυξανόμενη και στη χώρα μας παρουσία κρουσμάτων κορωνοϊού SARS-CoV-2, εξαπλώνοντας την επιδημία του COVID-19, είναι πια μια νεα πραγματικότητα. Έχει επηρεάσει έκτων των άλλων κοινωνικά και οικονομικά όλους μας. Η νεα κατάσταση απαιτεί έγκαιρη και ορθή διαχείριση με ψυχραιμία και σύνεση, με σκοπό τη διατήρηση της ισορροπίας σε μια κοινωνία ασταθή με κύριο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εκτιμάται από τελευταίες μελέτες ότι ο ιός μεταδίδεται ιδιαίτερα εύκολα, ενώ μπορεί να επιβιώσει από λίγα λεπτά έως αρκετές ημέρες στο περιβάλλον (άλλος χρόνος ζωής σε διαφορετικές επιφάνειες).
Ο επιμελής καθαρισμός και η συστηματική/ περιοδική απολύμανση του περιβάλλοντος (χώρων που κατοικούν, εργάζονται ή δραστηριποιούνται άνθρωποι) θεωρούνται πλέον απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του covid-19.
Κοινόχρηστοι χώροι, χώροι εργασίας, μέσα μεταφοράς πρέπει να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, εκτός από την περίπτωση κρούσματος (κατασταλτικά) και προληπτικά.
Η εφαρμογή του απολυμαντικού πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις επιφάνειες (η μικροβιοκτονία να είναι καθολική) και αντικείμενα, έπιπλα ή άλλες λεπτομέρειες ώστε να περιοριστεί η μεταφορά του ιού και η εξάπλωση του. Πέραν των άλλων οι κανόνες προσωπικής υγιεινής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά, αυστηρά και με ακρίβεια!
Όταν καλούμαστε να απολυμάνουμε χώρους, πρέπει να γίνεται επιμελής εφαρμογή μικροβιοκτονίας αφού πρώτα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.
Στο χώρο που θα γίνει απολύμανση πρέπει να έχουν απομακρυνθεί μικροαντικείμενα και η χαρτική ύλη που ενδέχεται κατά τη διαδικασία να παρασυρθούν.

Κατά την απολύμανση πραγματοποιείται ψυχρή εκνέφωση με διάλυμα υπεροξειδίου του χλωρίου αναλυτικά σε όλους τους χώρους, με έμφαση σε κρίσιμα σημεία ενδεχόμενης παρουσίας μικροβιακού φορτίου.
Το αποτέλεσμα πρέπει σε κάθε τέτοια επέμβαση να είναι ο καθολικός έλεγχος του μικροβιακού φορτίου. Η μέθοδος της εκνέφωσης ή ομιχλοποίησης στηρίζεται στον πολυμερισμό του βιοκτόνου διαλύματος, σε σταγόνες πολύ μικρής διαμέτρου (20-80μm), με σκοπό την άμεση θανάτωση του μικροβιακού φορτίου στις επιφάνειες αλλά και στις λεπτομέρειες του χώρου, των επίπλων κ.λπ. Για αυτό τα μηχανήματα τέτοιας τεχνολογίας χαρακτηρίζονται ULV (Ultra Low Volume) ή συσκευές εκνέφωσης υπέρμικρου όγκου. Με τους κατάλληλους χειρισμούς κατά την εφαρμογή, το διάλυμα διέρχεται με μεγάλη πίεση και σε μορφή νέφους οδηγεί γρήγορη και καθολική κάλυψη. Ο τεχνικός μικροβιοκτονίας κατά την εφαρμογή προστατεύεται με στολή ολόκληρου σώματος, γάντια και ποδονάρια μιας χρήσης όπως και μάσκα ολόκληρου προσώπου. Δε μπορεί να παρίσταται κανένας κατά τη διάρκεια ή και για 2 ώρες μετά (μέχρι να σταθεροποιηθεί το νέφος και οι επιφάνειες να είναι στεγνές).

Το απολυμαντικό σκεύασμα είναι το DALCO 100, το οποίο διαθέτει έγκριση για χρήση σε κατοικημένους χώρους από τον Ε.Ο.Φ., δεν λεκιάζει, είναι άοσμο, ενώ είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπό, το περιβάλλον και τα κατοικίδια. Χαρακτηρίζεται επίσης και χρησιμοποιείται εκτός των άλλων και ως απολυμαντικό πόσιμου νερού.

2. Γενικές απολυμάνσεις

Οι απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο ή μη και που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες. Σε εξάρσεις της γρίπης Α, της γρίπης Β, του Η1Ν1 και του νέου κορονοϊού, αποτελεί σημαντική ανάγκη η περιοδική εφαρμογή απολυμάνσεων σε σχολεία, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, γραφεία και άλλους δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται από πλήθος ανθρώπων. Είναι γνωστό οτι οι ιοί μεταφέροναι εύκολα ακόμα και απο τον αέρα με τα σταγονίδια του βήχα ή του φταρνίσματος, με προσωπική επαφή (άγγιγμα χεριών), άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (πόμολο πόρτας), κ.α., ενώ μπορούν να ζήσουν σε επιφάνειες από λίγες ώρες μέχρι αρκετές εβδομαδες! Ο νέος κορονοϊός μάλιστα μεταφέρεται πολύ εύκολα συγκριτικά με άλλους ιούς και για αυτό η εξάπλωση του είναι ταχεία. Σχετικά με την καταπολέμηση, τα καλύτερα αποτελέσματα εμφανίζει η χρήση βενζινοκίνητου (για μεγάλους χώρους) ή ηλεκτροκίνητου ψυχρού εκνεφωτή εξαιτίας της ομοιογενούς και καθολικής κάλυψης ενός χώρου και μάλιστα σε μικρό χρόνο.

Οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες, σε σημεία παρασκευής τροφίμων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων (ιδιαίτερα όπου γίνεται κατεργασία και προετοιμασία ωμού κρέατος) τουαλέτες, νοσοκομεία καθώς και σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν παράσιτα.Πέρα από προληπτική εφαρμογή σε κάποιες περιπτώσεις παρουσίας εντόμων ή τρωκτικών κρίνεται απαραίτητο να απολυμανθούν οι χώροι που διαμέσου των παρασίτων έχουν μολυνθεί. Τα τρωκτικά είναι γνωστό ότι μεταφέρουν μηχανικά ή με τα ούρα και περιττώματα τους αρκετούς παθογόνους μικροοργανισμούς. Κάποιες ασθένειες που συνδέονται με τα τρωκτικά είναι η λεπτοσπείρωση, η σαλμονέλωση και η πανώλη. Οι κατσαρίδες μεταφέρουν και αυτές αρκετά μικρόβια που ευθύνονται για αρκετές ασθένειες τις περισσότερες φορές όχι τόσο σοβαρές. Ένα μεγάλο ποσοστό από τροφικές δηλητηριάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται σε μικροοργανισμούς που μεταφέρονται με τα έντομα με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλαμβάνει το είδος blatella americana (κοινή κατσαρίδα).

Όταν ολοκληρηρώνεται πετυχημένα μία εφαρμογή καταπολέμησης εντόμων ή τρωκτικών και εκτιμάται η παρουσία μικροβιακού φορτίου, ακολουθεί η εφαρμογή της απολύμανσης που μπορεί να πραγματοποιηθεί με  με ψεκασμό ή εκνέφωση (fogging). Με την εκνέφωση ή U.L.V (Ultra Low Volume) επιτυγχάνεται η καλύτερη διασπορά του απολυμαντικού  στο χώρο με σκοπό την άμεση θανάτωση όλου του μικροβιακού φορτίου. Τέτοιες εφαρμογές καθολικής απολύμανσης απαιτούν και τα διεθνή πρότυπα ποιότητας για χώρους και μηχανές παραγωγής, μεταποίησης ή συσκευασίας τροφίμων.

 

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι χημικοί παράγοντες που σκοτώνουν τους παθογόνους οργανισμούς κατά την επαφή, χωρίς να προκαλούν αλλοιώσεις ή άλλες φθορές σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Κατά τη διαδικασία της απολύμανσης λαμβάνεται υπόψη το άμεσο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ανθρώπων, κατοικίδιων και τροφίμων. Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας, ενώ έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) για χρήση σε κατοικημένους χώρους όπως και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 

https://apolymanseiscovid-19.blogspot.com/

 

 

Photo Gallery


Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731