Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απώθηση Ερπετών


Απώθηση φιδιών

Από τα φίδια και τις σαύρες που συναντώνται στην Ελλάδα ενδιαφέρον για τη διασφάλιση της δημόσιας υγεία παρουσιάζει μόνο η οχιά (Vipera berus bosniensis). Το σώμα της οχιάς έχει κυλινδρικό σχήμα και το χρώμα είναι σταχτί προς ξανθό και καλύπτεται από φολίδες (μικρά σκληρά κομμάτια δέρματος). Στη ράχη παρουσιάζει σκούρους σχεδιασμούς που θυμίζουν τεθλασμένη γραμμή, ενώ στο κεφάλι οι σχεδιασμοί σχηματίζουν ένα Χ ή Λ.

Η νομοθεσία απαγορεύει την καταπολέμηση (θανάτωση) των φιδιών, ενώ επιτρέπει την απώθηση τους με συγκεκριμένα σκευάσματα απωθητικά (repellents) που διαθέτουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι,  η απομάκρυνση των φιδιών επιτυγχάνεται με ειδικές εφαρμογές απώθησης ερπετών , κατά τις οποίες ασφαλίζουμε μία περιοχή που καλούμαστε να προστατεύσουμε δημιουργώντας περιμετρικές ζώνες.
Τέτοιες εφαρμογές ξεκινούν από νωρίς την άνοιξη με τη διακοπή του λήθαργου των φιδιών, και πραγματοποιούνται σε κατοικημένους χώρους, εφόσον πρώτα βεβαιωθούμε ότι δεν έχει εισβάλει κάποιο φίδι εσωτερικά της ζώνης προστασίας που θα δημιουργήσουμε. Το απωθητικό σκεύασμα έχει κοκκώδη ή υγρή μορφή (επιλέγεται ανάλογα με τις επιφάνειες που θα χρησιμοποιηθεί).

Συχνά η παρουσία φιδιών σε μία περιοχή σχετίζεται άμεσα με την παρουσία τρωκτικών. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνεται αρχικά να πραγματοποιηθεί μυοκτονία ώστε με την καταστολή μεγάλου πληθυσμού ποντικών να μειωθεί και ο πληθυσμός των φιδιών, επεμβαίνοντας σε κάποιο βαθμό στην τροφική τους αλυσίδα.

Εφαρμογές απώθησης ερπετών πραγματοποιούνται συχνά σε κατοικίες ή εξοχικά κοντά σε ρέματα, βραχώδεις περιοχές ή περιοχές με πυκνή βλάστηση, σε ξενοδοχεία, σε βιομηχανίες, σε εκτροφεία ή στάβλους ζώων κ.λπ.

 

Photo Gallery


Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με