Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απεντομώσεις


Aπεντομώσεις – Eντομοκτονίες

Οι απεντομώσεις ή εντομοκτονίες σε κατοικημένους χώρους, χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποθήκες τροφίμων και άλλες επιχειρήσεις αφορά στην καταπολέμηση εντόμων που εμφανίζονται ως εχθροί ή παράσιτα (έντομα δημόσιας υγείας ή ζημιογόνα). Τα έντομα-στόχοι καταπολεμούνται με εφαρμογές εναρμονισμένες με όλα τα διεθνή πρότυπα ποιότητας που διασφαλίζουν τη διατήρηση της δημόσιας υγείας με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και των οργανισμών μη στόχων όπως είναι τα κατοικίδια, άλλα έντομα (π.χ. οι μέλισσες), κ.λπ.

Είναι γνωστό ότι τα έντομα είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ κάποια είδη προκαλούν όχληση από την παρουσία τους, τα τσιμπήματα τους ή τις ζημιές που προκαλούν. Έντομα όπως η κατσαρίδα, που το μεγαλύτερο ποσοστό των τροφικών δηλητηριάσεων τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται στην παρουσία της, μεταφέρουν μηχανικά μικρόβια που ευθύνονται για τη μετάδοση ασθενειών. Οι κατσαρίδες στο σπίτι εκτός από την όχληση που προκαλούν ως ανεπιθύμητοι επισκέπτες (εντομοφοβία) αποτελούν και πρόβλημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Άλλα έντομα όπως το κουνούπι μεταφέρουν διαμέσου τσιμπήματος μικρόβια που ζουν στο σώμα τους. Αντίστοιχα το τσίμπημα του κουνουπιού είναι σε κάποιο βαθμό επώδυνο και προκαλεί έντομο κνησμό, αλλά σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ασθένειες από σταφυλόκοκκο έως πιο σοβαρές όπως περιγράφονται στη συνέχεια.

Έτσι εκτός από αλλεργικές ή τοξικές αντιδράσεις που προκαλούνται από τα έντομα, είναι δυνατόν να μεταφέρουν και ασθένειες όπως η ελονοσία, η δυσεντερία, ο τύφος, η εγκεφαλίτιδα, ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός κ.α. Γενικά θεωρείται λόγω της μεγάλης του εξάπλωσης ότι το κουνούπι είναι το πιο σημαντικό και επικίνδυνο έντομο παγκοσμίως αφού προκαλεί το θάνατο σε 725.000 ανθρώπους ετησίως (κυρίως από ελονοσία).

Τα έντομα αποθηκών ή έντομα τροφίμων (σκόρος τροφίμων) μπορούν να προκαλέσουν ζημιές ποσοτικές και ποιοτικές σε αποθηκευμένα τρόφιμα όπως όσπρια, ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, σιτηρά κ.α., ενώ τα ξυλοφάγα έντομα μικρές ή και πιο εκτεταμένες ζημιές σε ξύλινες επιφάνειες (πατώματα, κουφώματα, σκεπές, έπιπλα, έργα τέχνης, εικόνες, ολόκληρα σπίτια, ξενοδοχεία και ναούς).

Οι απεντομώσεις μπορεί να στοχεύουν σε:

  • Έρποντα έντομα όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψαλίδες, ψιλές κατσαρίδες κουζίνας ή μικρές κατσαρίδες κουζίνας, κ.α. (απολύμανση πολυκατοικίας, απολύμανση σπιτιού, καταπολέμηση κατσαρίδων, απολύμανση κατσαρίδες)
  • Αιμομυζητικά έντομα όπως κοριοί, ψύλλοι, κουνούπια κ.α. (απολύμανση για ψύλλους ή απεντόμωση για ψύλλους, απολύμανση για κοριούς ή απεντόμωση για κοριούς, απολύμανση για κουνούπια ή απεντόμωση για κουνούπια)
  • Ακάρεα όπως ακάρεα της σκόνης ή dust mites, κρότωνες ή τσιμπούρια, ακάρεα της ψώρας κ.α. (απολύμανση με ατμό, ακάρεα στο στρώμα, απολύμανση για ακάρεα)
  • Έντομα και ακάρεα αποθηκών όπως σκαθάρι των αλεύρων, ακάρεα των σιτηρών κ.α. (έντομα στα τρόφιμα)
  • Ξυλοφάγα έντομα (σαράκι και τερμίτες)
  • Δίπτερα έντομα (σφήκες, οικιακές μύγες, μύγες των φρούτων, τάβανοι κ.α.)

Ανάλογα με την προσβολή και τις ιδιαιτερότητες του χώρου εφαρμόζονται αποτελεσματικοί κι ασφαλείς μέθοδοι με στόχο την άμεση καταπολέμηση και την πρόληψη.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε είναι οι παρακάτω:

Ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης

Το εντομοκτόνο που επιλέγεται διοχετεύεται σε επιφάνειες που περνούν, επικάθονται ή φωλιάζουν τα έντομα με ψεκαστήρες πίεσης 10 bar (145 psi).

Ψυχρή εκνέφωση – Fogging

Η εφαρμογή είναι ειδική και το εντομοκτόνο διαχέεται σε σταγόνες μεγέθους 20 έως 80 μm σε όλες τις επιφάνειες και τις λεπτομέρειες τους. Το μικρό μέγεθος της σταγόνας σε συνδυασμό με τον τρόπο εφαρμογής έχει σαν αποτέλεσμα την εναπόθεση της δραστικής ουσίας όχι μόνο στις επιφάνειες αλλά και στις σχισμές. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά γιατί δεν χρειάζεται το έντομο να περάσει από την ψεκασμένη επιφάνεια (το εντομοκτόνο φτάνει στη φωλιά ή στην κρυψώνα του).
Περισσότερα εδώ

Εφαρμογή gel για κατσαρίδες

Είναι μια ειδική εφαρμογή για την καταπολέμηση της «κατσαρίδας κουζίνας» (γερμανικής κατσαρίδας ή ψιλής κατσαρίδας ή ξανθιάς κατσαρίδας) κατά την οποία γίνεται χρήση τροφοελκυστικού εντομοκτόνου (δολώματος) σε μορφή γέλης με σκοπό την καταπολέμηση ολόκληρου του πληθυσμού των εντόμων. Χρησιμοποιούνται σκευάσματα άοσμα και μη τοξικά, ενώ η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει και την ώρα που ο χώρος βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Η δραστική ουσία μεταφέρεται σταδιακά σε όλο τον πληθυσμό των εντόμων άμεσα (από τα ίδια τα έντομα ή έμμεσα (έντομα κανιβαλιστικά και κοπροφάγα). Δημιουργείται έτσι γρήγορα μία «τροφική αλυσίδα θανάτου» με το βαθμό θνησιμότητας των εντόμων να κυμαίνεται σε ποσοστό 98-100% λίγε μέρες μετά την εφαρμογή.
Περισσότερα εδώ

Εφαρμογή gel για μυρμήγκια

Είναι μία εξειδικευμένη εφαρμογή καταπολέμησης μυρμηγκιών κατά την οποία με τη χρήση τροφοελκυστικών εντομοκτόνων (δόλωμα) σε μορφή γέλης αντιμετωπίζεται ριζικά το πρόβλημα. Σε περιπτώσεις μικρής ή και μεγαλύτερης προβολής σε εσωτερικούς χώρους καταφέρνουμε τον γρήγορο έλεγχο των εντόμων, εκμεταλλευόμενοι την Τροφάλλαξη που συνεργεί στην ταχεία μεταφορά της δραστικής ουσίας σε όλο τον πληθυσμό.
Περισσότερα εδώ

Καπνισμός με εντομοκτόνα σε αέρια μορφή

Σε περιπτώσεις που σε δεν είναι δυνατός ο ψεκασμός η καταπολέμηση των εντόμων γίνεται με χρήση καπνογόνων. Το εντομοκτόνο ξεκινά να καπνοποιείται άμεσα (με τη χρήση νερού ή φλόγας), να διαχέεται και να επικάθεται σε όλο τον όγκο του χώρου εφαρμογής (ακόμα και στα πιο απρόσιτα σημεία).

Υποκαπνισμός ή Fumigation

Είναι μια ιδιαίτερη εφαρμογή απεντόμωσης που στοχεύει σε έντομα αποθηκών ή ξυλοφάγα έντομα (σαράκι) όταν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια. Με το υποκαπνιστικό σκεύασμα που χρησιμοποιούμε εκλύεται με τη συνεργία της υγρασίας (του αέρα) η Φωσφίνη ή Φωστοξίνη (PH3) που σε ορισμένες θερμοκρασίες είναι θανατηφόρα για όλα τα στάδια ζωής των εντόμων. Σε συγκεκριμένη συγκέντρωση και εξαιτίας της υψηλής διαπερατότητας που παρουσιάζει δίνει λύση σε προβλήματα με ξυλοφάγα έντομα και έντομα τροφίμων.
Περισσότερα εδώ

T.R (Trap-Treat-Release) και Τερμίτες

Με τη μέθοδο T.T.R ή μέθοδο της Τροφάλλαξης επεμβαίνουμε με ασφάλεια στη ζωή των τερμιτών με μία δραστική ουσία που δεν ανιχνεύεται από τα έντομα και μεταφέρεται από τα ίδια σε ολόκληρο τον πληθυσμό τους.
Περισσότερα εδώ

Παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης εντόμων, σχεδιασμένα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, εναρμονισμένα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας. Κάθε εφαρμογή στοχεύει στην άμεση επίλυση του προβλήματος και στην προστασία από νέα δυνητική προσβολή. Η διαρκής ενημέρωση, η εκπαίδευση και η συμμετοχή σε σεμινάρια, όπως επίσης κι η διάθεση για εκσυγχρονισμό και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, μας οδηγεί στην εφαρμογή νέων τεχνικών, που αρχικά δοκιμάζονται σε πειραματικό στάδιο.

Όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και το περιβάλλον, ενώ διαθέτουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους, χώρους μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενος κίνδυνος ακολουθούνται πιστά όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας, ενώ μελετώνται ενδελεχώς οι προδιαγραφές και τα δελτία ασφαλείας των σκευασμάτων.

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με