Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Κοριοί σε μονοκατοικία στο Νέο Ψυχικό


ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ

Οι κοριοί είναι αιμομυζητικά εκτοπαράσιτα με τον άνθρωπο να αποτελέι τον κύριο ξενιστή τους. Έχουν μικρό μέγεθος και πεπλατυσμένο σχήμα σχεδόν ωοειδές σε όλα τα στάδια του βιολογικού τους κύκλου. Μπορούν να κρύβονται με μεγάλη ευκολία σε σχισμές και ρωγμές τοίχων, στρώματα, ραφές ρούχων, έπιπλα κ.λπ.

Τη νύχτα καταναλώνουν αίμα, ενώ ένα γεύμα αίματος τους αρκεί για κάθε αλλαγή βιολογικού σταδίου. Ανιχνεύουν τον ξενιστή τους λόγω της παραγωγής του διοξειδίου του άνθρακα (κυρίως μέσω της αναπνοής) και από την θερμοκρασία του σώματος. Παραμένουν σε διάπαυση (λήθαργος) για αρκετούς μήνες σε περίπτωση απουσίας ξενιστή. Προτιμούν γυμνά μέρη του σώματος αν και μπορούν να διαπεράσουν τα ρούχα με άνεση. Τσιμπήματα παρουσιάζονται συνήθως σε όλο το σώμα του ξενιστή.

Μεταφέρονται τυχαία από ρούχα, βαλίτσες, μεταχειρισμένα έπιπλα, κλπ, από μέρη που επικρατεί συνωστισμός όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, στρατόπεδα, κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα.

Απολύμανση από κοριούς στην Αθήνα, σε μονοκατοικία στο Νέο Ψυχικό

Η ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Νέο Ψυχικό το μετέφερε από ταξίδι κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Λίγες μέρες μετά την επιστροφή της παρατήρησε τσιμπήματα στα χέρια και στους γλουτούς και έτσι υποψιάστηκε ότι πρόκειται για κάποιο αιμομυζητικό έντομο.

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε κατά την εφαρμογή, διαπιστώσαμε αρκετές ομάδες κοριών και περιττωμάτων στις ραφές του στρώματος και στις ραφές της κουρτίνας στο υπνοδωμάτιο.

Αθανάσιος Χρ. Μπάκος Γεωπόνος M.Sc – Απολυμάνσεις και Απεντομώσεις στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα

Αντιμετώπιση κοριών μπορεί να γίνει μερικώς με αρκετές μεθόδους ή καθολικά με τη μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης. Έιναι δυνατόν σε δύσκολες περιπτώσεις να ακολουθήσουν και επαναληπτικές εφαρμογές ελέγχου. Η απεντόμωση για κοριούς σκοπεύει στην οριστική εξόντωση όλου του πληθυσμού τους και συχνά συνδυάζονται και άλλες μέθοδοι καταπολέμησης και μέτρα όπως οι παγίδες σύλληψης κοριών. Η απολύμανση για κοριούς (απεντόμωση) ή η καταπολέμηση κοριών είναι μία εξειδικευμένη εργασία που αναλαμβάνουν ειδικά συνεργεία απολύμανσης-απεντόμωσης.

Φωτογραφικό υλικό

 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με