Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Κάμπιες των πεύκων σε μονοκατοικία στο Μαρούσι


κάμπια πεύκου

κάμπιες πεύκων

Οι κάμπιες των πεύκων δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στα δέντρα όσο και στον άνθρωπο αφού ευθύνονται για αλλεργίες που εκδηλώνονται από ήπια συμπτώματα έως και πιο σοβάρά. Στα τελευταία προνυμφικά στάδια οι κάμπιες μπορούν να εκτοξεύουν αλλεργιογόντα τριχίδια μεγέθους 1-3 δεκάτων του χιολοστού (δε φαίνονται εύκολα με γυμνό μάτι) όταν ενοχλούνται! Όταν η λιτανεία (γραμμική πορεία προς το έδαφος) ξεκινήσει και λογω του μεγάλου αριθμού τους, συχνά συναντώνται σε σημεία -που λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας- ενοχλούν.
Όταν το πρόβλημα με τις κάμπιες στα πεύκα δεν αντιμετωπιστεί προληπτικά με την έγκαιρη βιολογική εφαρμογή, όπως και στην περίπτωση της μονοκατοικίας στο Μαρούσι, στις αρχές της άνοιξης αναμένεται η πρώτη εμφάνιση των κουκουλιών. Τα ακμαία του εντόμου αφήνουν τα αυγά στα δέντρα κατά το τέλος του καλοκαιριού και τότε ξεκινάει με την επώαση τους η “κατάληψη του πεύκου”. Οι κάμπιες τρέφονται με πευκοβελόνες και εξαπλώνονται σύντομα προς τα πιο ψηλά και ηλιόλουστα κλαδιά του δέντρου, κατασκευάζοντας φωλιές από λεπτά νήματα (κουκούλια). Στα πρώτα προνυμφικά στάδια και νωρίς το φθινόπωρο με τη βιολογική καταπολέμηση διαμέσου εκνέφωσης με Bacilus Thurigiensis, πετυχαίνουμε τον έλεγχο του προβλήματος κατά σημαντικό βαθμό.
Σε αντίθετη περίπτωση και όταν το πρόβλημα κλιμακωθεί επαιμβαίνουμε κατασταλτικά με μηχανικό τρόπο (κόψιμο και κάψιμο των κουκουλιών) και χημικό (ψεκασμός των δέντρων με εντομοκτόνο σκεύασμα). Συμπληρωματικά χρησιμοποιούνται κολλητικές ταινίες διακοπής της λιτανείας (γραμμική και ομαδική διαδρομή των καμπιών προς το έδαφος) οι οποίες βοηθούν επίσης και στη μηχανική καταπολέμηση των ακμαίων του εντόμου στο τέλος του καλοκαιριού.
Για περισσότερα επισκεφτείτε το blog μας: http://apolymantikigeoponiki.blogspot.com/
κολλητικές ταινίες καταπολέμησης κάμπιας πεύκων κάμπιες των πεύκων

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με