Απεντόμωση για σκουλήκια υγρασίας (Ίουλοι)

Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απεντόμωση για σκουλήκια υγρασίας (Ίουλοι)


Μαύρα σκουλήκια υγρασίας σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιού

Τα μαύρα σκουλήκια της υγρασίας (Ίουλοι ή Julidae), ανήκουν στα Diplopoda. Φέρουν πολλά ζεύγη ποδιών, δύο ζεύγη σε κάθε τμήμα του σώματος τους που αποτελείται ανάλογα με το είδος από 25 έως 100 τμήματα. Παρά τα πολλά πόδια τα Μυριάποδα κινούνται πολύ αργά και όταν αντιληφθούν κάποιον κίνδυνο κουλουριάζονται. Έχουν ένα ζεύγος κεραιών και απλούς οφθαλμούς. Αγαπούν το σκοτάδι για αυτό και τα συναντάμε συνήθως νύχτα. Επειδή ανέχονται την πάρα πολύ υψηλή υγρασία στο έδαφος, βγαίνουν στην επιφάνεια και εμφανίζονται μετά από βροχή τις υγρές ημέρες την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Είναι αντιαισθητικά στην όψη αλλά δεν δαγκώνουν ούτε προκαλούν κάποια άλλη ζημιά. Τρέφονται με φυτική οργανική ουσία σε αποσύνθεση και προτιμούν ασβεστούχα εδάφη. Σε πολλές περιπτώσεις εισέρχονται και παραμένουν μέσα στα σπίτια κατά ομάδες. Ζουν μέχρι και επτά έτη και γενούν μεταξύ 20 έως 300 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται σε μερικές εβδομάδες.

Καταπολέμηση Ίουλων

Η καταπολέμηση και η προληπτική προστασία από τους ίουλους πρέπει να πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους με έμφαση στους εξωτερικούς. Εσωτερικά αρκεί ένας υπολειμματικός ψεκασμός σε κρίσιμα σημεία εισόδου τους όπως ανοίγματα και περιμετρικά των χώρων που καταφέρνουν να εισχωρήσουν από εξωτερικά. Εξωτερικά η εκνέφωση ή ο ψεκασμός γίνεται καθολικά με έμφαση σε επιφάνειες κοντά στα κτίρια που καλούμαστε να προστατεύσουμε όπως τοίχους, κήπους, κ.λπ. Άλλα σημαντικά μέρη δυνητικής παρουσίας τους είναι σημεία με συσσωρευμένα φύλλα, υγρασία, πέτρες, χώμα, κ.λπ.

Μεγαλύτερη σημασία στην καταπολέμηση των ίουλων (μαύρα σκουλήκια της υγρασίας) έχει ο έλεγχος των δυνητικών εστιών του εντόμου και μία γενικότερη μελέτη των εξωτερικών χώρων των κτιρίων. Εκτός της δραστικής ουσίας που επιλέγεται με γνώμονα την ασφάλεια των εμπλεκομένων (παιδία, προσωπικό, τεχνικοί εφαρμογής) και την αποτελεσματικότητα, στην περίπτωση των ίουλων ζητούμενο είναι η ριζική καταπολέμηση με την πληρέστερη κάλυψη.

Νεφελοψεκασμός για μαύρα σκουλήκια υγρασίας

Σε περιπτώσεις μεγάλου πληθυσμού πραγματοποιείται νεφελοψεκασμός με βενζινοκίνητο ψεκαστικό μηχάνημα ψυχρής εκνέφωσης (U.L.V), με στόχο την πληρέστερη κάλυψη και την πιο σύντομη κι επαρκή αποτελεσματικότητα. Η μέθοδος της εκνέφωσης στηρίζεται στον πολυμερισμό του εντομοκτόνου διαλύματος που χρησιμοποιείται, σε πολύ μικρής διαμέτρου σταγόνες (20-80μm), με σκοπό την άμεση καταπολέμηση. Το εντομοκτόνο διέρχεται από τη συσκευή ως νέφος και στη συνέχεια καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό και σε μικρό χρόνο τις επιφάνειες, ενώ εμφανίζει και διεισδυτικότητα (σε σημεία που απαιτείται επιμονή). Πέρα από την άμεση κατάρριψη του πληθυσμού δημιουργείται -εξαιτίας της υπολειμματικής δράσης του εντομοκτόνου- ένα φιλμ προστασίας στις επιφάνειες, με σκοπό την θανάτωση των εντόμων που κατά την εφαρμογή είναι κρυμμένα και στη συνέχεια ακουμπούν σε αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νεφελοψεκασμό πατήστε εδώ.

Για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη προστασία προτείνουμε τον καθαρισμό των εστιών ανάπτυξης των εντόμων (φύλλα, στάσιμα ύδατα) και όργωμα ή φρεζάρισμα του εδάφους σε σημεία που συγκρατείται υγρασία. Για μεγαλύτερη υπολειμματική δράση της εφαρμογής προτείνουμε να μη διαβρέχονται οι επιφάνειες εφαρμογής για μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή απεντόμωσης.

Τα εντομοκτόνα σκευάσματα διαθέτουν Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας (MSDS) και εγκρίσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ασφαλή εφαρμογή τους σε κατοικημένους χώρους. Μετά την εφαρμογή τους δεν παραμένουν ιδιαίτερες οσμές, λεκέδες στις επιφάνειες και είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τους οργανισμούς μη στόχους.

Photo Gallery


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με