Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απολυμάνσεις


Οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες, σε σημεία παρασκευής τροφίμων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων (ιδιαίτερα όπου γίνεται κατεργασία και προετοιμασία ωμού κρέατος) τουαλέτες, νοσοκομεία καθώς και σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν παράσιτα.

Με τις απολυμάνσεις που συχνά συγχέονται με τις απεντόμωσεις (καταπολέμηση εντόμων) ή τις μυοκτονίες (καταπολέμηση ποντικών), καταπολεμούνται όλοι οι μικροοργανισμοί που αποτελούν κίνδυνο για ένα κατοικημένο χώρο ή ένα χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τη διαδικασία αποδόμησης της οργανικής ύλης από τα μικρόβια παράγονται οσμές, συνεπώς σε μία εφαρμογή απολύμανσης-μικροβιοκτονίας συνεπάγεται και η απόσμηση.

Πέρα από προληπτική εφαρμογή σε κάποιες περιπτώσεις παρουσίας εντόμων ή τρωκτικών κρίνεται απαραίτητο να απολυμανθούν οι χώροι που διαμέσου των παρασίτων έχουν μολυνθεί. Τα τρωκτικά είναι γνωστό ότι μεταφέρουν μηχανικά ή με τα ούρα και περιττώματα τους αρκετούς παθογόνους μικροοργανισμούς. Κάποιες ασθένειες που συνδέονται με τα τρωκτικά είναι η λεπτοσπείρωση, η σαλμονέλωση και η πανώλη. Οι κατσαρίδες μεταφέρουν και αυτές αρκετά μικρόβια που ευθύνονται για αρκετές ασθένειες τις περισσότερες φορές όχι τόσο σοβαρές. Ένα μεγάλο ποσοστό από τροφικές δηλητηριάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται σε μικροοργανισμούς που μεταφέρονται με τα έντομα με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλαμβάνει το είδος blatella americana (κοινή κατσαρίδα).

Όταν ολοκληρηρώνεται πετυχημένα μία εφαρμογή καταπολέμησης εντόμων ή τρωκτικών και εκτιμάται η παρουσία μικροβιακού φορτίου, ακολουθεί η εφαρμογή της απολύμανσης που μπορεί να πραγματοποιηθεί με  με ψεκασμό ή εκνέφωση (fogging). Με την εκνέφωση ή U.L.V (Ultra Low Volume) επιτυγχάνεται η καλύτερη διασπορά του απολυμαντικού  στο χώρο με σκοπό την άμεση θανάτωση όλου του μικροβιακού φορτίου. Τέτοιες εφαρμογές καθολικής απολύμανσης απαιτούν και τα διεθνή πρότυπα ποιότητας για χώρους και μηχανές παραγωγής, μεταποίησης ή συσκευασίας τροφίμων.

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι χημικοί παράγοντες που σκοτώνουν τους παθογόνους οργανισμούς κατά την επαφή, χωρίς να προκαλούν αλλοιώσεις ή άλλες φθορές σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Κατά τη διαδικασία της απολύμανσης λαμβάνεται υπόψη το άμεσο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ανθρώπων, κατοικίδιων και τροφίμων.

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας, ενώ έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) για χρήση σε κατοικημένους χώρους όπως και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 

Photo Gallery


Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731