Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απολυμάνσεις


Οι απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο ή μη και που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες. Σε εξάρσεις της γρίπης Α, της γρίπης Β, του Η1Ν1 και του νέου κορονοϊού, αποτελεί σημαντική ανάγκη η περιοδική εφαρμογή απολυμάνσεων σε σχολεία, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, γραφεία και άλλους δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται από πλήθος ανθρώπων. Είναι γνωστό οτι οι ιοί μεταφέροναι εύκολα ακόμα και απο τον αέρα με τα σταγονίδια του βήχα ή του φταρνίσματος, με προσωπική επαφή (άγγιγμα χεριών), άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (πόμολο πόρτας), κ.α., ενώ μπορούν να ζήσουν σε επιφάνειες από λίγες ώρες μέχρι αρκετές εβδομαδες! Ο νέος κορονοϊός μάλιστα μεταφέρεται πολύ εύκολα συγκριτικά με άλλους ιούς και για αυτό η εξάπλωση του είναι ταχεία. Σχετικά με την καταπολέμηση, τα καλύτερα αποτελέσματα εμφανίζει η χρήση βενζινοκίνητου (για μεγάλους χώρους) ή ηλεκτροκίνητου ψυχρού εκνεφωτή εξαιτίας της ομοιογενούς και καθολικής κάλυψης ενός χώρου και μάλιστα σε μικρό χρόνο.

Οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες, σε σημεία παρασκευής τροφίμων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων (ιδιαίτερα όπου γίνεται κατεργασία και προετοιμασία ωμού κρέατος) τουαλέτες, νοσοκομεία καθώς και σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν παράσιτα.Πέρα από προληπτική εφαρμογή σε κάποιες περιπτώσεις παρουσίας εντόμων ή τρωκτικών κρίνεται απαραίτητο να απολυμανθούν οι χώροι που διαμέσου των παρασίτων έχουν μολυνθεί. Τα τρωκτικά είναι γνωστό ότι μεταφέρουν μηχανικά ή με τα ούρα και περιττώματα τους αρκετούς παθογόνους μικροοργανισμούς. Κάποιες ασθένειες που συνδέονται με τα τρωκτικά είναι η λεπτοσπείρωση, η σαλμονέλωση και η πανώλη. Οι κατσαρίδες μεταφέρουν και αυτές αρκετά μικρόβια που ευθύνονται για αρκετές ασθένειες τις περισσότερες φορές όχι τόσο σοβαρές. Ένα μεγάλο ποσοστό από τροφικές δηλητηριάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται σε μικροοργανισμούς που μεταφέρονται με τα έντομα με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλαμβάνει το είδος blatella americana (κοινή κατσαρίδα).

Όταν ολοκληρηρώνεται πετυχημένα μία εφαρμογή καταπολέμησης εντόμων ή τρωκτικών και εκτιμάται η παρουσία μικροβιακού φορτίου, ακολουθεί η εφαρμογή της απολύμανσης που μπορεί να πραγματοποιηθεί με  με ψεκασμό ή εκνέφωση (fogging). Με την εκνέφωση ή U.L.V (Ultra Low Volume) επιτυγχάνεται η καλύτερη διασπορά του απολυμαντικού  στο χώρο με σκοπό την άμεση θανάτωση όλου του μικροβιακού φορτίου. Τέτοιες εφαρμογές καθολικής απολύμανσης απαιτούν και τα διεθνή πρότυπα ποιότητας για χώρους και μηχανές παραγωγής, μεταποίησης ή συσκευασίας τροφίμων.

 

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι χημικοί παράγοντες που σκοτώνουν τους παθογόνους οργανισμούς κατά την επαφή, χωρίς να προκαλούν αλλοιώσεις ή άλλες φθορές σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Κατά τη διαδικασία της απολύμανσης λαμβάνεται υπόψη το άμεσο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ανθρώπων, κατοικίδιων και τροφίμων. Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας, ενώ έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) για χρήση σε κατοικημένους χώρους όπως και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 

Photo Gallery


Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731