Υπέρθερμος ξηρός ατμός – Θερμική καταπολέμηση

Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Υπέρθερμος ξηρός ατμός – Θερμική καταπολέμηση


Απεντόμωση σε στρώμα

Απολύμανση – Απεντόμωση Στρωμάτων και Καναπέδων με Υπέρθερμο Ξηρό Ατμό

Ο ξηρός και υπέρθερμος ατμός 180°C που διοχετεύει η συσκευή που χρησιμοποιείται καταπολεμά τα έντομα, τα ακάρεα και τα μικρόβια αφού τους προκαλεί θερμό σοκ. Στην περίπτωση που η εφαρμογή λαμβάνει χώρα αναλυτικά αντιμετωπίζονται στο 100% καθολικά όλα τα στάδια ζωής εντόμων και ακάρεων όπως και τα μικρόβια.

Πλεονεκτήματα απολύμανσης – απεντόμωσης με υπέρθερμο ξηρό ατμό:

  • Άμεση θανάτωση εντόμων (καταπολέμηση ψύλλων ή κοριών), ακάρεων και μικροβίων
  • Στοχευμένη εφαρμογή σε καναπέδες, στρώματα και άλλα δυνητικά σημεία εμφάνισης πληθυσμού
  • Οικολογική καταπολέμηση (βιολογική απολύμανση, βιολογική απεντόμωση και βιολογική ακαρεοκτονία) χωρίς χρήση εντομοκτόνων
  • Γρήγορη παράδοση του χώρου εφαρμογής χωρίς αναμονή μετά το πέρας της
  • Εφαρμογή σε χώρους παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιών
  • Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σπίτια, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, κ.λπ.

Η απολύμανση στρωμάτων είναι υποχρεωτική στα ξενοδοχεία όλης της χώρας (ΦΕΚ 20/10/2016 παρ. 4.27) και μάλιστα σε ετήσια βάση.

Απολύμανση για ψύλλους

  • Η απολύμανση για ψύλλους με την συγκεκριμένη μέθοδο (βιολογική καταπολέμηση ψύλλων) εφόσον γίνει αναλυτικά, είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα και μάλιστα με την πρώτη επίσκεψη. Επίσης στην περίπτωση παρουσίας εντόμων σε κρεβάτια και στρώματα (ψύλλοι στο στρώμα ή στον καναπέ) η κατάρριψη του πληθυσμού είναι άμεση.

Απολύμανση για κοριούς

  • Η απολύμανση για κοριούς με την συγκεκριμένη μέθοδο (βιολογική καταπολέμηση κοριών) είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα με την πρώτη επίσκεψη, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται και δεύτερη εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κοριοί συχνά φωλιάζουν σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως λεπτομέρειες και ενώσεις ξύλων, σχισμές, ρωγμές ή άλλα κενά και είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Επίσης, είναι δύσκολο να ανιχνευτούν όλα τα πιθανά σημεία που ζει ο πληθυσμός τους, αφού δεν υπάρχει κατάλληλο εργαλείο εντοπισμού τους. Οι κοριοί στο στρώμα, στον καναπέ ή σε άλλα έπιπλα εντοπίζονται σε μεγάλο αριθμό, ιδιαίτερα όταν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έγκαιρα, επειδή δεν ταυτοποιήθηκε σωστά αρχικά ο εχθρός ή επειδή καθυστερήσαμε να επέμβουμε. Οι κοριοί στο στρώμα αν αυτό έχει φθορές και σκισίματα δεν μπορούν να καταπολεμηθούν και θα πρέπει αυτό να πετάγεται. Οι κοριοί στον καναπέ για να καταπολεμηθούν σε κάποιες περιπτώσεις, εκτός από την απομάκρυνση των υφασμάτων, είναι δυνατόν να χρειαστεί και άνοιγμα της ταπετσαρίας στο κάτω μέρος που καλύπτει τον σκελετό του.

Απολύμανση για ακάρεα

  • Η απολύμανση για τα ακάρεα με την συγκεκριμένη μέθοδο (βιολογική καταπολέμηση ακάρεων) εφόσον γίνει με λεπτομέρεια, είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα ακόμα και με την πρώτη εφαρμογή σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην περίπτωση των ακάρεων των πτηνών. Σε κάποια είδη όπως είναι τα ακάρεα της σκόνης η επαναληψιμότητα μπορεί να μειώσει αρκετά τον πληθυσμό. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται ο όρος απολύμανση για ακάρεα και εννοούμε τα ακάρεα της σκόνης και μάλιστα την μείωση του πληθυσμού τους, καθώς μεταφέρονται διαρκώς. Ευνοούνται από την υγρασία και για αυτό συνίσταται πάντα ο επαρκής αερισμός των χώρων, ιδιαίτερα των υπνοδωματίων (ακάρεα στα στρώματα).

Γενικά σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έχει πολύ σημαντικό ρόλο η κατάλληλη προετοιμασία του χώρου πριν την εφαρμογή, με βασική προϋπόθεση το πλύσιμο τον κλινοσκεπασμάτων σε υψηλή θερμοκρασία. Πέραν των άλλων επιτυγχάνεται και η απολύμανση στρωμάτων και καναπέδων από μικρόβια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με