Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απολύμανση για Ψιλή κατσαρίδα σε διαμέρισμα στη Δάφνη


Περιττώματα και ακμαία ψιλής κατσαρίδας κουζίνας

Η ψιλή κατσαρίδα, ή κατσαρίδα κουζίνας (blattella germanica) είναι ένα συχνό πρόβλημα σε σπίτια και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση ή την επεξεργασία φαγητού και ποτού.

Η ψιλή κατσαρίδα αναπτύσει γρήγορα μεγάλο πληθυσμό

Ο αναπαραγωγικός της ρυθμός είναι ταχύτατος και τα ωά είναι προστατευμένα από το θηλυκό άτομο μέχρι να εκκολαφθούν. Οι προνύμφες είναι πολύ γρήγορα έτοιμες και τρέφονται με ελαιούχα, πρωτεϊνούχα και σακχαρούχα υπολείμματα (όλα τα υπολείμματα τροφής). Ευνοούνται από υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες και την νύχτα αναζητούν την τροφή τους ενώ τη μέρα δεν είναι τόσο δραστήρια (νυκτόβια έντομα). Για τους παραπάνω λόγους, μια κουζίνα (καταστήματος ή σπιτιού) αποτελεί ένα πολύ καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ψιλής κατσαρίδας και αυτό εξηγεί την προτίμησή της σε αυτούς τους χώρους. Συναντάται επίσης σε αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων, σε εργαστήρια παρασκευής, σε κάβες κλπ. Μεταφέρεται από συσκευασίες (χαρτόκουτα, σακούλες), από μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές κ.α.

Απολυμάνσεις σπιτιών σε πολυκατοικία στην Δάφνη

Σε αυτό το διαμέρισμα οι κατσαρίδες ανέπτυξαν μεγάλο πληθυσμό, καθώς βρέθηκαν πίσω από πρίζες, πίσω από την κάσα της πόρτας της κουζίνας που δεν έκανε καλή επαφή με τον τοίχο, μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και φυσικά ανάμεσα σε αποθηκευμένα τρόφιμα σε ανοιχτά κουτιά κάτω από το τραπέζι. Στην κουζίνα του διαμερίσματος ενώ τηρούνταν οι βασικές καθαριότητες ανέπτυξε γρήγορα μεγάλο πληθυσμό εξαιτίας ίσως μεγάλης ποσότητας χαρτικών, τροφίμων ή άλλων αγαθών.

Η απεντόμωση για κατσαρίδες κουζίνας ή απολύμανση για κατσαρίδες κουζίνας όπως επίσης λέγεται, γίνεται με χρήση εντομοκτόνου σε μορφή τροφοελκυστικού τζελ και επιφέρει σύντομα άριστα αποτελέσματα (τζελ για κατσαρίδες). Οι κατσαρίδες στο σπίτι είναι ζήτημα υγειονομικής σημασίας και πρέπει να ελέγχεται από ειδικά συνεργεία απεντόμωσης. Οι κατσαρίδες στην κουζίνα που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία γευμάτων, ευθύνονται συχνά για τροφικές δηλητηριάσεις καθώς μεταφέρουν μικρόβια.

Αθανάσιος Χρ. Μπάκος Γεωπόνος Εντομολόγος M.Sc – Απολυμάνσεις & Απεντομώσεις στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα

Αν εντοπίσετε στον χώρο σας μία – δύο ψιλές κατσαρίδες, μην χάνετε χρόνο γιατί σύντομα θα δείτε περισσότερες. Η άμεση καταπολέμηση θα προστατέψει εσάς και τον χώρο σας. Καλέστε τώρα στο 21097 55070 !

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με