Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Ψύλλοι σε μονοκατοικία στον Άγιο Δημητριο


Οι ψύλλοι ανήκουν στην τάξη Siphonaptera, και είναι άπτερα, αιμομυζητικά έντομα. Είναι εκτοπαράσιτα, τρέφονται δηλαδή στην επιφάνεια του σώματος του ξενιστή τους (άνθρωπος, γάτα, σκύλος, πτηνά κλπ.). Παρά το μικρό μέγεθός τους (1,5-4 mm) μπορούν να κάνουν μεγάλα και αλλεπάλληλα άλματα  (μέχρι και 60 cm).

Διαβιούν σε βρώμικους και πλούσιους σε οργανική ύλη χώρους, και εναποθέτουν τα ωά τους σε σχισμές και ρωγμές (ενώσεις ξύλινων επιφανειών επίπλων, στρώματα καναπέδων και κρεβατιών, χαλιά,πρίζες και διακόπτες κλπ.). Ένας πολύ συχνός τρόπος μεταφοράς ψύλλων είναι από χώρους στους οποίους κοιμούνται ή συχνάζουν κατοικίδια.

Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται να μεταφέρθηκαν οι ψύλλοι στην συγκεκριμένη μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο, καθώς στην αυλή υπήρχαν πολλοί χώροι στους οποίους ζούσαν γάτες -μάλιστα μία είχε γεννήσει- που δεν ήταν αποπαρασιτωμένες. Οι ιδιοκτήτες λόγω των ενοχλητικών τσιμπημάτων που είχαν στο σώμα τους (κυρίως σε υπεραιματωμένες περιοχές: κοιλιά, πόδια) υποψιάστηκαν την ύπαρξη κάποιου αιμομυζητικού εντόμου. Αρχικά η ενόχληση παρατηρήθηκε όσο πότιζαν στην αυλή ενώ στη συνέχεια εσωτερικά του σπιτιού κατά τον ύπνο. Έπειτα από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε βρέθηκε μικρός πληθυσμός ψύλλων σε λεπτομέρειες χαλιών, κάτω από την ταπετσαρία του τοίχου χαμηλά (που σε κάποια σημεία είχε ξεκολλήσει) και στην ταπετσαρία του καναπέ.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731