Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες σε μονοκατοικία στα Χανία της Κρήτης


 

 

Οι υπόγειοι τερμίτες βοηθούνται από την υγρασία και την έλλειψη φωτός πετυχαίνοντας έτσι μια μη ξεκάθαρη προσβολή η οποία όμως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ξυλοφάγα έντομα αργεί να αποκαλυφτεί ή να αποδωθεί σωστά.. συχνά οι προσβολές αποδίδονται σε σαράκι, υγρασία ή αλλους παράγοντες. Προτιμούν υψηλές θερμοκρασίες, και για να αποφύγουν τις αρνητικές θερμοκρασίες για αυτούς μετακινούνται προς στο εσωτερικό του ξύλου. Δεν αφήνουν ροκανίδι, περιττώματα ή άλλα σημάδια προσβολής, συνεπώς ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος.                          Κατασκευάζουν χωμάτινους σωλήνες (αποικίες)  που με αυτούς μεταφέρονται (κινούνται μέσα) στα μέρη ενδιαφέροντος τους (ξύλο, παράγωγα ξύλου ή χαρτί) παραμένοντας προστατευμένοι από δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, εντομοκτόνα και έντομα-εχθρούς.

Μέσω της τροφάλλαξης (διαδικασία κατά την οποία μεταφέρεται τροφή από το ένα άτομο στο άλλο) οι τερμίτες επιβιώνουν για πολλά χρόνια και συνεχίζουν την καταστροφή με σκοπό την αυτοδιαιώνιση της αποικίας τους και τη διατήρηση της ζωής.

Στην μονοκατοικία στα Χανιά μετά από την ειδική έρευνα  που πραγματοποιήσαμε αποδείχθηκε επίθεση  υπόγειων τερμιτών που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και μάλιστα από την εξωτερική αποθήκη που βρίσκετε διπλά από το οίκημα. Εισέβαλαν στη συνέχεια στο εσωτερικό τμήμα του σπιτιού πιθανών από κάποιο άνοιγμα ή ρωγμή και σταδιακά μεταφέρθηκαν στα ξύλινα πατώματα,  σε ντουλάπα υπνοδωματίου, σε ραφιέρα που ακουμπούσε σε πλακάκια όπως επίσης και σε σοβατατεπί ξύλινο δίπλα της.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731