Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Κοριοί σε διαμέρισμα σύντομης ενοικίασης στο Κουκάκι


 

Οι κοριοί είναι αιμομυζητικά εκτοπαράσιτα και ένας από τους ξενιστές τους είναι ο άνθρωπος. Έχουν μικρό μέγεθος και πεπλατυσμένο σχήμα σε όλα τα στάδια του βιολογικού τους κύκλου και έτσι κρύβονται με ευκολία σε σχισμές και ρωγμές τοίχων, στρώματα, ραφές ρούχων, έπιπλα κ.λπ.

Τη νύχτα απομυζούν αίμα και τη μέρα κρύβονται στα καταφύγια τους, ενώ ένα γεύμα αίματος τους είναι αρκετό για κάθε αλλαγή βιολογικού σταδίου. Αντιλαμβάνονται τον ξενιστή τους από την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα που γίνεται κυρίως μέσω της αναπνοής όπως επίσης και από την θερμοκρασία του σώματος, ενώ μπορούν να παραμείνουν σε κατάσταση ληθάργου για αρκετούς μήνες (σε περίπτωση απουσίας ξενιστή). Προτιμούν γυμνές και υπεραιματωμένες περιοχές του σώματος αν και δείγματα παρουσιάζονται συνήθως σε όλο το σώμα του ξενιστή.

Μπορούν να μεταφερθούν εύκολα (από ρούχα, βαλίτσες, μεταχειρισμένα έπιπλα, κ.λπ) από μέρη που επικρατεί συνωστισμός όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, στρατόπεδα, κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα που αλλάζουν συχνά κόσμο, κ.λπ.

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου διαμερίσματος στο Κουκάκι το χρησιμοποιούσε για σύντομες ενοικιάσεις με αποτέλεσμα να διαμένουν πολλοί και διαφορετικοί ενοικιαστές σε μικρή χρονική διάρκεια. Κάποια στιγμή ένας ενοικιαστής του ανέφερε ότι παρατήρησε τσιμπήματα στην περιοχή της κοιλιάς που ήταν σε σειρά και υποψιάστηκε ότι πρόκειται για κάποιο αιμομυζητικό έντομο που κατοικούσε στο σπίτι που κοιμήθηκε τα προηγούμενα 2 βράδια.

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε πολυάριθμες ομάδες κοριών και περιττωμάτων αυτών, σε ρωγμές του τοίχου, στην ένωση του ξύλου με το τελάρο του κρεβατιού, στις ραφές του στρώματος και σε εσοχή της πρίζας. Σίγουρα η πρώτη είσοδος των εντόμων εκτιμάται αρκετές μέρες πριν..

 

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731