Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Υπόγειοι Τερμίτες σε μονοκατοικία στο Μοσχάτο


Υπόγειοι τερμίτες σε σοβατεπί

Οι τερμίτες (υπόγειοι τερμίτες), εισέβαλαν στη μονοκατοικία πριν από πολλά χρόνια από κάποιο άνοιγμα ή ρωγμή σε κάποιο εξωτερικό τοίχο και σταδιακά επεκτάθηκαν σε όλους τους χώρους. Οι περισσότερες από τις εσωτερικές κάσες αντικαταστήθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια περισσότερες από 2-3 φορές, το ξύλινο πάτωμα στο σαλόνι αντικαταστήθηκε σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος μέχρι που τοποθετήθηκε για να καλυφτεί η προσβολή με laminate (μαζί και τα σοβατεπί). Στο μεταξύ όποιο καινούριο ξύλο χρησιμοποιούνταν αποτελούσε νέα τροφή για τους τερμίτες που με τα χρόνια είχαν εξαπλωθεί σε όλα τα δωμάτια. Η πλάτη της ντουλάπας στο μεγάλο υπνοδωμάτιο του σπιτιού αντικαταστήθηκε επίσης αρκετές φορές μέχρι που η κάσα της κατέρρευσε και η ντουλάπα αποξηλώθηκε. Οι ζημιές αποδίδονταν όλα αυτά τα χρόνια σε σαράκι ή υγρασία και οι τερμίτες συνέχιζαν ανενόχλητοι την κρυπτική ζωή τους με τον πληθυσμό τους να αυξάνεται.

Οι υπόγειοι τερμίτες που προκαλούν και τις πιο εκτεταμένες ζημιές εισβάλουν στο χώρο από κάποιο άνοιγμα ή ρωγμή κάποιου οικοδομικού υλικού και εξαπλώνονται εκμεταλλευόμενοι οποιοδήποτε κενό που αφήνουν τα πατώματα, οι τοίχοι, τα τούβλα, οι διαδρομές σωληνώσεων ή ρεύματος, πρίζες κ.λπ. Μέχρι η ζημιές τους να αποκαλυφτούν τυχαία (συνήθως μετά από χρόνια) αποδίδεται στην υγρασία οποιαδήποτε ζημιά παρουσιάζεται σε κάσες ή πατώματα και συνήθως επιδιορθώνονται τοπικά. Πολύ συχνά αλλάζονται μέρη ξύλου ή και ολόκληρες κάσες πορτών ή ντουλάπια κουζίνας, ξύλινα πατώματα κ.λπ., τα οποία μετά από μικρό χρονικό διάστημα εμφανίζουν παρόμοιες ζημιές.
Εκτός από περιπτώσεις με εκτεταμένες ζημιές όπως στην περίπτωση της μονοκατοικίας σημάδια προσβολής τερμιτών αποτελούν η  παρουσία των σμηνουργών (κάστα αναπαραγωγικών εντόμων του τερμίτη που θυμίζουν πτερωτά μυρμήγκια), κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο και οι χωμάτινοι αγωγοί που τα ίδια τα έντομα κατασκευάζουν από χώμα και περιττώματα τους.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731