Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες Ξηρού Ξύλου σε διαμέρισμα 6ου ορόφου στο Παγκράτι


Τερμίτες Ξηρού Ξύλου

Η κύρια ζημιά από τερμίτες ξηρού ξύλου παρουσιάστηκε αρχικά στο ξύλινο πάτωμα μίας κρεβατοκάμαρας, η οποία έγινε αντιληπτή εξαιτίας των πτερωτών (σμηνουργών) του τερμίτη που για δέκα περίπου ημέρες συνέχιζαν να διέρχονται από το ξύλο κοντά στην μπαλκονόπορτα. Πιο συγκεκριμένα διέρχονταν από κάποιες ασυνέχειες του πατώματος και από κάποιες μικρές οπές , στη συνέχεια βρίσκονταν νεκρά, παρατηρούνταν αποσπασμένες πτέρυγες των εντόμων και μικροί σωροί που θύμιζαν σπόρους ή κόκκους πιπεριού.
Οι σμηνουργοί είναι μία κάστα τερμιτών που ρόλο έχει την αναπαραγωγή και κατά επέκταση την αύξηση της αποικίας σε αριθμό. Εξέρχονται από μικρά ανοίγματα του ξύλου (όσο και να τα καλύψουμε με στόκο, ταινίες ή άλλα υλικά θα βρουν το δρόμο τους..) προκειμένου να αποβάλλουν αποκόπτοντας τες τις πτέρυγες τους, στη συνέχεια αναπαράγονται και όσα δεν καταφέρουν να εισέρθουν σε σημείο προσβολής για αναπαραχθούν πάλι, θανατώνονται. Κατά την έξοδο τους από το ξύλο παρασύρουν τα περιττώματα  τους όπως και των άλλων καστών (εργάτες, οπλίτες)  τα οποία σχηματίζουν καμιά φορά σωρούς γύρω από τις οπές ή άλλα σημεία εξόδου τους.
Η σμηνουργίες τερμιτών παρατηρούνται το φθινόπωρο (ιδιαίτερα μέρες με μεγάλη υγρασία όπως πριν από βροχές) όπως επίσης και την άνοιξη. Οι ζημιές στα ξύλα είναι εσωτερικές (κρυφές) ενώ σε κάποια σημεία γίνονται εμφανείς καθώς ακουμπάμε την πάνω επιφάνεια (στο λούστρο του ξύλου) και αυτό υποχωρεί.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731