Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Κατσαριδάκι κουζίνας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Ψιλή κατσαρίδα μετά την εφαρμογή δολώματος

Κατσαριδάκι κουζίνας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Γλυφάδα

Η ψιλή κατσαρίδα ή κατσαριδάκι κουζίνας ή γερμανική κατσαρίδα (είδος Blattella Germanica) μεταφέρεται συχνά τόσο σε διαμερίσματα όσο και σε καταστήματα εστίασης συχνά. Μεταφέρεται τυχαία από κάποια χώρο που ήδη έχει δημιουργήσει μεγάλη αποικία (κάβα, σούπερ μάρκετ, αποθήκες τροφίμων κ.λπ.) και σε συνθήκες ευνοϊκές -όσον αφορά τροφικό ενδιαφέρον- αναπτύσσει γρήγορα μεγάλο πληθυσμό.
Στο συγκεκριμένο κατάστημα μεταφέρθηκε αρχικά ο πρώτος πληθυσμός από προμηθευτή διαμέσου χάρτινων συσκευασιών και στη συνέχεια ο πληθυσμός εξαπλώθηκε σε επιμέρους χώρους που δεν καθαρίζονταν επαρκώς. Το μεγαλύτερο μέρος των εντόμων εντοπίστηκε σε ψυγειοκαταψύκτες και κυρίως κοντά στα μοτέρ, στον ευρύτερο χώρο της κουζίνας και κυρίως στα «βρώμικα» σημεία, όπως επίσης στην αποθήκη τροφίμων που επίσης καθαρίζονταν ελλιπώς. Όσο το περιβάλλον είναι πιο ευνοϊκό ειδικά όσον αφορά σε τροφικό ενδιαφέρον του πουλυφάγου αυτού είδους, η προσβολή είναι μεγαλύτερη.
Η καταπολέμηση ολοκληρώθηκε με την εφαρμογή τροφοελκυστικού εντομοκτόνου σε μορφή γέλης (gel), αφού προηγήθηκε η συμμόρφωση σε επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής μετά από  υποδείξεις μας.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731