Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Ψύλλοι σε σπίτι στον Άγιο Δημητριο


Δείγμα ψύλλου - Ψύλλος που βρέθηκε σε στρώμα

Οι ψύλλοι ανήκουν στην τάξη Siphonaptera και είναι άπτερα, αιμομυζητικά έντομα. Είναι εκτοπαράσιτα, τρέφονται στην επιφάνεια του σώματος του ξενιστή τους (άνθρωπος, γάτα, σκύλος, πτηνά κλπ.). Παρά το μικρό μέγεθός τους (1,5-4 mm) μπορούν να κάνουν μεγάλα και αλλεπάλληλα άλματα (μέχρι και 60 cm). Διαβιούν σε βρώμικους και πλούσιους σε οργανική ύλη χώρους και εναποθέτουν τα ωά τους σε σχισμές και ρωγμές (ενώσεις ξύλινων επιφανειών επίπλων, στρώματα καναπέδων και κρεβατιών, χαλιά, πρίζες και διακόπτες κλπ).

Πώς μπαίνουν οι ψύλλοι στο σπίτι

Ένας πολύ συχνός τρόπος μεταφοράς ψύλλων είναι από χώρους στους οποίους κοιμούνται ή συχνάζουν κατοικίδια.Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται να μεταφέρθηκαν οι ψύλλοι στο σπίτι στην μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο, καθώς στην αυλή υπήρχαν πολλοί χώροι στους οποίους ζούσαν αδέσποτες γάτες (μάλιστα μία είχε γεννήσει) που δεν ήταν αποπαρασιτωμένες.
Οι ιδιοκτήτες λόγω των ενοχλητικών τσιμπημάτων που είχαν στο σώμα τους (κυρίως σε υπεραιματωμένες περιοχές: κοιλιά, πόδια) υποψιάστηκαν την ύπαρξη κάποιου αιμομυζητικού εντόμου. Αρχικά η ενόχληση παρατηρήθηκε όσο πότιζαν στην αυλή ενώ στη συνέχεια εσωτερικά του σπιτιού κατά τον ύπνο (ψύλλοι στο στρώμα).

Αποτελεσματική αντιμετώπιση για τους ψύλλους στο σπίτι

Έπειτα από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε βρέθηκε μικρός πληθυσμός ψύλλων σε λεπτομέρειες χαλιών, στο κρεβάτι, κάτω από την ταπετσαρία του τοίχου χαμηλά (που σε κάποια σημεία είχε ξεκολλήσει) και στην ταπετσαρία του καναπέ. Οι ψύλλοι στο σπίτι μπορούν εύκολα να ελεγχθούν με συντηρητικές εφαρμογές απεντόμωσης εφόσον η προσβολή είναι αρχική (διαπιστωθεί έγκαιρα), από ειδικά συνεργεία απεντόμωσης.

Καταπολέμηση ψύλλων εννοούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού τους και το αποτέλεσμα (αντιμετώπιση ψύλλων) φαίνεται σχετικά άμεσα.

Αν έχετε εντοπίσει ψύλλους στο σπίτι σας, αναζητήστε άμεσα εταιρεία απολυμάνσεων για να λύσει το πρόβλημα. Μη εξειδικευμένα φάρμακα για ψύλλους τις περισσότερες φορές δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με