Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απολύμανση για ψιλή κατσαρίδα σε εστιατόριο στον Πειραιά


Ψιλή κατσαρίδα ή μικρό κατσαριδάκι κουζίνας

Ψιλή κατσαρίδα ή κατσαριδάκι κουζίνας είναι η κατσαρίδα του είδους Blattella germanica. Έχει ανοιχτά χρώματα για αυτό και συχνά αναφέρεται ως ξανθιά ψιλή κατσαρίδα. Δεν ζει σε φρεάτια και υπονόμους, όπως η “καλοκαιρινή κατσαρίδα” (Periplaneta americana), ούτε και συναντάται εκεί ή σε εξωτερικούς χώρους.

Η ψιλή κατσαρίδα αναπτύσει γρήγορα μεγάλους πληθυσμούς!

Συνήθως την εντοπίζουμε σε σκοτεινά και υγρά μέρη όπου κοντά υπάρχει τροφή (οπουδήποτε με τροφικά υπολείμματα ). Για την ψιλή κατσαρίδα, μέρη όπως κουζίνες σπιτιών, εστιατορίων, χώροι επεξεργασίας φαγητού και ποτού, αποθήκες τροφίμων, σούπερ μαρκετ, κάβες κλπ., αποτελούν ιδανικά μέρη για να “καταστρώσουν” τη φωλιά τους. Μεταφέρονται αρχικά τυχαία με χαρτόκουτα, ηλεκτρικές συσκευές, σακούλες, τρόφιμα κ.λπ. από αποθήκες ή άλλους χώρους που έχουν ήδη εγκατασταθεί.

Απολύμανση στον Πειραιά σε χώρο εστίασης

Στην κουζίνα αυτού του χώρου εστίασης, βρήκαμε ψιλή κατσαρίδα σε μεγάλους πληθυσμούς κυρίως πίσω από το ψυγείο και κάτω από αυτό, καθώς δεν ήταν δυνατό να καθαριστούν αυτά τα σημεία. Βρέθηκε επίσης μικρότερος πληθυσμός κάτω από τις φριτέζες (και άλλες συσκευές), που λόγω των ελαιούχων υπολειμμάτων υπήρχε άφθονη τροφή για τα έντομα. Η κατσαρίδα μεταφέρθηκε με κάποιον προμηθευτή μετά από παραλαβή συσκευασμένων τροφίμων και κάβας. Λόγω των ευνοϊκών συνθηκών (υγρασία και σκοτάδι πίσω από ηλεκτρικές συσκευές) εγκαταστάθηκε και πολλαπλασιάστηκε γρήγορα κοντά σε πηγές τροφής.

Η απεντόμωση για κατσαρίδες κουζίνας ή απολύμανση για κατσαρίδες κουζίνας όπως συχνά λέγεται, πραγματοποιείται με τη χρήση εντομοκτόνου σε μορφή τροφοελκυστικού τζελ, με σκοπό τον γρήγορο έλεγχο όλου του πληθυσμού τους (τζελ για κατσαρίδες). Οι κατσαρίδες στο σπίτι ή σε καταστήματα εστίασης είναι ζήτημα υγειονομικής σημασίας και πρέπει να ελέγχεται με ασφαλείς εφαρμογές από ειδικά συνεργεία απεντόμωσης. Οι κατσαρίδες στην κουζίνα που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία γευμάτων, ευθύνονται συχνά για τροφικές δηλητηριάσεις, καθώς μεταφέρουν μικρόβια. Οι περισσότερες από τις τροφικές δηλητηριάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες προέρχονται από μόλυνση των τροφών από κατσαρίδες!

Αν εντοπίσατε ψιλή κατσαρίδα καλέστε άμεσα στο 21097 55070 για απολύμανση και απεντόμωση!

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με