Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Υπόγειοι τερμίτες, σε διαμέρισμα στο Λυκαβηττό


Εργάτες υπόγειων τερμιτών σε σπίτι

Ζημιές από υπόγειους τερμίτες σε ισόγειο διαμέρισμα στο Λυκαβηττό.
Η προσβολή ήταν χρόνια και η ζημιά εκτεταμένη με το πρόβλημα να αποδίδεται για χρόνια στα «φτερωτά μυρμήγκια». Για χρόνια οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος παρατηρούσαν «φτερωτά μυρμήγκια» (πτερωτά, γιατί διαθέτει πτέρυγες και όχι φτερά) να διέρχονται από κενά από τα κουφώματα και το πάτωμα, ενώ τα έντομα που παρατηρούσαν ήταν οι σμηνουργοί τερμιτών, η αναπαραγωγική κάστα των τερμιτών (τερμίτες με φτερά). Οι φωλιές των τερμιτών μπορεί να βρίσκονται αρκετά μέτρα κάτω από τη γη και να προϋπάρχουν ακόμα και πριν την κατασκευή του σπιτιού. Παρόλο το μέγεθος της προσβολής η ζημιά ήταν εμφανής μόνο σε ένα υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, σε μία ντουλάπα, σε ένα κούφωμα και σε ένα μέρος του ξύλινου πατώματος.

Απεντόμωση για εξειδικευμένη καταπολέμηση των τερμιτών

Η απεντόμωση τερμιτών πραγματοποιήθηκε καθολικά σε όλη την οικία με έμφαση σε κάποια κρίσιμα σημεία με τη μέθοδο της Τροφάλλαξης (Trap-Treat-Release). Οι ιδιοκτήτες είχαν προσπαθήσει παλιότερα να δώσουν λύση στο πρόβλημα χρησιμοποιώντας όχι εντομοκτόνο για τερμίτες αλλά για μυρμήγκια, που είχαν αγοράσει για να αποφύγουν το υψηλό κόστος των ειδικών συνεργείων απεντόμωσης. Αποδείχτηκε, ότι το κόστος αν είχαν κάνει εφαρμογή πριν από χρόνια θα ήταν μικρότερο, καθώς η καταστροφές των τερμιτών στο σπίτι δε θα είχαν προχωρήσει. Οι τερμίτες στο σπίτι οδήγησαν σε καταστροφές που χρειάστηκαν τεχνικές διορθώσεις και επισκευές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Οι ζημιές που προκαλούν οι υπόγειοι τερμίτες παραμένουν κρυφές μέχρι να αποκαλυφθούν τυχαία από κάποια ξύλινη επιφάνεια που έχει μείνει μόνο το χρώμα της ή το λούστρο.

Αν έχετε την υποψία ότι υπάρχουν τερμίτες στον χώρο σας, μην περιμένετε να αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Καλέστε μας ή στείλτε μας email τώρα!

Εξειδικευμένες απεντομώσεις και απολυμάνσεις από τον Αθανάσιο Χρ. Μπάκο Γεωπόνο M.Sc – Εντομολόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.termites.com.gr

Φωτογραφικό Υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με