Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απεντόμωση για τερμίτες στη Λάρισα


Οπλίτης και εργάτες υπόγειων τερμιτών

Οι τερμίτες είναι κοινωνικά έντομα. Προκειμένου να προστατευθεί και να διαιωνιστεί η κοινωνία τους όταν αυτά εκτίθενται σε κίνδυνο ή σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, ένα τμήμα της αποικίας τους μπορεί να αυτονομηθεί. Οι τερμίτες επιβιώνουν για αρκετό καιρό και σε συνδυασμό με την “αόρατη” ζημιά που προκαλούν. Αφήνουν το εξωτερικό του ξύλου ανέπαφο αφού τρέφονται από το εσωτερικό του και δημιουργούν εκτεταμένες ζημιές.

Ζημιές στις ξύλινες επιφάνειες από τερμίτες

Οι υπόγειοι τερμίτες δεν αφήνουν ροκανίδι και περιττώματα (σε αντίθεση με το σαράκι ή τους συχνά εμφανιζόμενους τερμίτες ξηρού ξύλου), καθιστώντας έτσι τον εντοπισμό τους δυσκολότερο. Η διάγνωση του προβλήματος απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση. Οι ζημιές μπορεί να αποδοθούν λανθασμένα σε υγρασία, άλλες φθορές, κλπ., με αποτέλεσμα τη συνέχιση της προσβολής και την εμφάνιση τους και σε νέα σημεία ξύλου ή υποπροϊόντων ξύλου.

Η απεντόμωσή μας στη Λάρισα

Στην ισόγεια κατοικία στη Λάρισα οι νέες κάσες που αντικατέστησαν τις παλιές (μεγάλες ζημιές) παρουσίασαν μικρές ζημιές λίγες μέρες αφού τοποθετήθηκαν.
Οι υπόγειοι τερμίτες που ανιχνεύτηκαν είναι βέβαιο ότι πρωτομεταφέρθηκαν στη μονοκατοικία πριν από αρκετά χρόνια.

Οι υπόγειοι τερμίτες συγκριτικά με τους τερμίτες ξύλου (υγρού ή ξηρού) είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικοί λόγω του μεγάλου πληθυσμού που σύντομα δημιουργούν ανενόχλητοι μέχρι να διαπιστωθεί η προσβολή τους. Ο τερμίτης ζει λίγα ή περισσότερα χρόνια ανάλογα με την κάστα, ενώ ή βασίλισσα των τερμιτών που ευθύνεται για την πρώτη φωλιά τερμιτών να ζει μέχρι και 30 χρόνια!

Απεντομώσεις για τερμίτες

Η απεντόμωση τερμιτών είναι μία ιδιαίτερη εφαρμογή που απαιτεί ειδίκευση και πραγματοποιείται μόνο από ειδικά συνεργεία απεντόμωσης. Η καταπολέμηση τερμιτών για να είναι οριστική θα πρέπει να καθολικά σε όλα τα δυνητικά σημεία προσβολής και με τη μέθοδο της τροφάλλαξης (ριζική εξολόθρευση τερμιτών).

Οι τερμίτες στην Ελλάδα είναι ένα κοινό πρόβλημα που τις περισσότερες φορές δεν αξιολογείται αρχικά σωστά (οι ζημιές αποδίδονται σε μυρμήγκια ή στην υγρασία), και αυτό έχει ως συνέπεια τις εκτεταμένες ζημιές με την πάροδο του χρόνου. Οι τερμίτες στο σπίτι προκαλούν σημαντικές ζημιές σε πατώματα, κάσες πορτών, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.termites.com.gr

Φωτογραφικό υλικό

 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με