Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες σε μονοκατοικία στα Χανία της Κρήτης


Τερμίτες στο πάτωμα

Οι υπόγειοι τερμίτες εξυπηρετούνται από την υγρασία και την έλλειψη φωτός πετυχαίνοντας έτσι μια μη ξεκάθαρη προσβολή. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ξυλοφάγα έντομα αργούν να αποκαλυφθούν. Αρχικά οι πρώτες εμφανείς προσβολές αποδίδονται σε σαράκι, υγρασία ή άλλους παράγοντες. Προτιμούν υψηλές θερμοκρασίες και για να αποφύγουν τις αρνητικές θερμοκρασίες για αυτούς μετακινούνται προς στο εσωτερικό του ξύλου. Οι τερμίτες δεν αφήνουν ροκανίδι, περιττώματα ή άλλα σημάδια προσβολής, συνεπώς ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος.

Κατασκευάζουν χωμάτινους σωλήνες (αποικίες) που με αυτούς μεταφέρονται (κινούνται μέσα) στα μέρη ενδιαφέροντος τους (ξύλο, παράγωγα ξύλου ή χαρτί) παραμένοντας προστατευμένοι από δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, εντομοκτόνα και έντομα-εχθρούς. Αυτό καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση τερμιτών και τη ριζική λύση στα προβλήματα που δημιουργούν (εξολόθρευση τερμιτών).
Μέσω της τροφάλλαξης (διαδικασία κατά την οποία μεταφέρεται τροφή από το ένα άτομο στο άλλο) οι τερμίτες επιβιώνουν για πολλά χρόνια και συνεχίζουν την καταστροφή με σκοπό την αυτοδιαιώνιση της αποικίας τους και τη διατήρηση της ζωής.

Η απεντόμωση για τους τερμίτες

Η απεντόμωση τερμιτών είναι μία διαδικασία που απαιτεί κατάλληλη ειδίκευση. Πραγματοποιείται από ειδικά συνεργεία απεντόμωσης με πιστοποιημένες και ασφαλείς μεθόδους. Η καταπολέμηση τερμιτών για να είναι οριστική θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε όλα τα δυνητικά σημεία προσβολής και με τη μέθοδο της τροφάλλαξης που εμφανίζει τα καλύτερα αποτελέσματα (ριζική εξολόθρευση τερμιτών).

Αναζητώντας εντομοκτόνο για τερμίτες ή άλλα φάρμακα για τερμίτες καταλήγουμε σε λύσεις προσωρινές που δε φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ οι ζημιές συνεχίζουν. Στην ερώτηση τι τρώνε οι τερμίτες η απάντηση είναι ότι τρέφονται και καταστρέφουν με όλα τα κυτταρινούχα υλικά, ότι δηλαδή περιέχει ξύλο ή χαρτί! Έτσι προκύπτει ότι οι τερμίτες στο σπίτι είναι πρόβλημα σημαντικό που θα πρέπει να λύνεται οριστικά πριν οι ζημιές είναι οικονομικά καταστροφικές.

Τερμίτες σε σπίτι στα Χανιά Κρήτης

Στην μονοκατοικία στα Χανιά μετά από την ειδική έρευνα που πραγματοποιήσαμε αποδείχθηκε «επίθεση υπόγειων τερμιτών» που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και μάλιστα από την εξωτερική αποθήκη που βρίσκεται δίπλα από το οίκημα. Εισέβαλαν στη συνέχεια στο εσωτερικό τμήμα του σπιτιού πιθανών από κάποιο άνοιγμα ή ρωγμή και σταδιακά μεταφέρθηκαν στα ξύλινα πατώματα, σε ντουλάπα υπνοδωματίου, σε ραφιέρα που ακουμπούσε σε πλακάκια όπως επίσης και σε σοβατεπί ξύλινο δίπλα της.

Οι τερμίτες στην Ελλάδα συναντώνται σε μεγάλο βαθμό σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Οι πιο κοινοί και καταστρεπτικοί είναι οι υπόγειοι τερμίτες ενώ οι υπόλοιποι τερμίτες ξύλου (υγρού ή ξύλου) συναντώνται σε διαμερίσματα σε ορόφους πολυκατοικιών, δέντρα, θαλαμηγούς, κ.λπ. και προκαλούν μικρής έκτασης ζημιές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.termites.com.gr

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με