Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απεντόμωση για Τερμίτες στην Πάτρα


Τερμίτες στο σπίτι

Τερμίτες ή υγρασία ή μήπως σαράκι;

Αν και οι τερμίτες στην Ελλάδα ζουν μαζί μας εδώ και χρόνια δεν είναι γνωστή η παρουσία τους. Οι ζημιές τους αποδίδονται στην υγρασία ή άλλα ξυλοφάγα έντομα, αν και η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Τρέφονται από ξύλο και παράγωγα ξύλου ή χαρτιού, ενώ οι ζημιές τους θυμίζουν περισσότερο ζημιές από τρωκτικά παρά από σαράκι.

Οι τερμίτες στο σπίτι είναι πρόβλημα που πρέπει να λύνεται σύντομα!

Δεκάδες από πτερωτά-σμηνουργούς του τερμίτη διέρχονταν για μέρες από την κάσα της πόρτας του μπάνιου. Παρατηρήθηκαν και σε άλλη κάσα μακριά από το μπάνιο, σε ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπα υπνοδωματίου. Σε όλο το σπίτι υπήρχαν ζημιές μικρής και μεγάλης έκτασης. Συγκεκριμένα σε ένα ντουλάπι της κουζίνας που δεν άνοιγε συχνά η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που ο μεντεσές δε μπορούσε πλέον να στηρίξει την πόρτα.

Όποιες εμφανείς ζημιές εδώ και αρκετά χρόνια επισκευάζονταν με αποτέλεσμα οι τερμίτες να εξαπλωθούν τελικά σε αρκετά σημεία του σπιτιού με ένα χωμάτινο δίκτυο που επεκτάθηκε γρήγορα μέσα από ρωγμές και ατέλειες στα οικοδομικά υλικά, αργά, κρυφά και αθόρυβα.

Οι υπόγειοι τερμίτες συγκριτικά με τους τερμίτες ξύλου (υγρού ή ξηρού) είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικοί λόγω του μεγάλου πληθυσμού που σύντομα δημιουργούν.
Μία ευδιάκριτη διαφορά στο φτερωτό τερμίτη (πτερωτό, γιατί διαθέτει πτέρυγες και όχι φτερά) από το φτερωτό μυρμήγκι (πτερωτό) είναι ότι ο τερμίτης έχει τα δύο ζεύγη πτερύγων ίσα σε μήκος. Έτσι οι «τερμίτες με φτερά» δεν είναι τίποτα άλλο από αναπαραγωγικά του τερμίτη. Δεν ευθύνονται για ζημιές στα ξύλα, παρά μόνο για την εξάπλωση του πληθυσμού τους και την επέκταση της αποικίας τους.

Πώς θα λύσετε το πρόβλημα με τους τερμίτες

Η απεντόμωση τερμιτών είναι μία διαδικασία που απαιτεί εξειδίκευση και πραγματοποιείται με επιτυχία από ειδικά συνεργεία απεντόμωσης. Η καταπολέμηση τερμιτών για να είναι οριστική θα πρέπει να γίνει η εφαρμογή σε όλα τα δυνητικά σημεία προσβολής. Με τη μέθοδο της τροφάλλαξης επιτυγχάνουμε μοναδικά αποτελέσματα επιφέροντας τη ριζική εξολόθρευση τερμιτών (ολοκληρωτική αντιμετώπιση τερμιτών).

Οι τερμίτες στην Ελλάδα είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα αν και οι ζημιές τους αποδίδονται αρχικά σε μυρμήγκια ή στην υγρασία. Οι τερμίτες στο σπίτι προκαλούν σημαντικά προβλήματα οικονομικής σημασίας όπως ζημιές σε πατώματα, κάσες πορτών, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, κ.α. Οι καταστρεπτικοί είναι οι υπόγειοι τερμίτες ενώ οι τερμίτες ξύλου (υγρού ή ξύλου) βρίσκονται σε μικρούς πληθυσμούς και σε πιο ελεγχόμενες προσβολές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.termites.com.gr

Φωτογραφικό υλικό

 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με