Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Ψιλή κατσαρίδα ή κατσαριδάκι κουζίνας σε διαμέρισμα στη Δάφνη


Απεντομώσεις - Ψιλή κατσαρίδα

Η ψιλή κατσαρίδα, ή κατσαρίδα κουζίνας (blattella germanica) είναι ένα συχνό πρόβλημα σε κατοικίες και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση ή την επεξεργασία φαγητού και ποτού.Συχνά αναφέρεται και ως ψιλή ξανθιά κατσαρίδα εξαιτίας του ανοιχτόχρωμου χρωματισμού της.Είναι μικρότερη από την γνωστή “καλοκαιρινή κατσαρίδα” (periplaneta americana) και δεν πετάει συνήθως παρά το γεγονός ότι διαθέτει πτέρυγες (μικρογραφία της καλοκαιρινής).

           Ο αναπαραγωγικός της ρυθμός είναι ταχύτατος και τα ωά είναι προστατευμένα από το θηλυκό άτομο μέχρι να εκκολαφθούν. Οι προνύμφες είναι πολύ γρήγορα έτοιμες και τρέφονται με ελαιούχα ,πρωτεϊνούχα και σακχαρούχα υπολείμματα (όλα τα υπολείμματα τροφής). Ευνοούνται από υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες και την νύχτα αναζητούν την τροφή τους ενώ τη μέρα δεν είναι τόσο δραστήρια (νυκτόβια έντομα). Για τους παραπάνω λόγους, μια κουζίνα (καταστήματος ή σπιτιού) αποτελεί ένα πολύ καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ψιλής κατσαρίδας και αυτό εξηγεί την προτίμησή της σε αυτούς τους χώρους. Συναντάται επίσης σε αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων, σε εργαστήρια παρασκευής, σε κάβες κλπ. Μεταφέρεται από συσκευασίες (χαρτόκουτα, σακούλες) , από μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές κ.α.

            Σε αυτό το διαμέρισμα οι κατσαρίδες ανέπτυξαν μεγάλο πληθυσμό , καθώς βρέθηκαν πίσω από πρίζες, πίσω από την κάσα της πόρτας της κουζίνας που δεν έκανε καλή επαφή με τον τοίχο, μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και φυσικά ανάμεσα σε αποθηκευμένα τρόφιμα σε ανοιχτά κουτιά κάτω από το τραπέζι. Στην κουζίνα του διαμέρισματος ενώ τηρούνταν οι βασικές καθαριότητες ανέπτυξε γρήγορα μεγάλο πληθυσμό εξαιτίας ίσως μεγάλης ποσότητας χαρτικών, τροφίμων ή άλλων αγαθών.

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731