Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Απεντόμωση για Τερμίτες στο Ηράκλείο Κρήτης


Πτερωτά τερμίτη ή φτερωτά μυρμήγκια;

Οι υπόγειοι τερμίτες συγκριτικά με τους τερμίτες ξύλου (υγρού ή ξηρού) είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικοί λόγω του μεγάλου πληθυσμού που σύντομα δημιουργούν. Η ζημιά συνήθως αποδίδεται λανθασμένα σε άλλα αίτια και ο χρόνος ευνοεί την αναπαραγωγή τους.

Πώς οι τερμίτες μπήκαν στο σπίτι;

Οι τερμίτες εκδήλωσαν για πρώτη φορά την παρουσία τους πριν από αρκετά χρόνια (περισσότερα από 10!) όταν οι ξυλουργοί άλλαζαν τις εσωτερικές κάσες του σπιτιού κάθε 1-2 χρόνια. Στο μεταξύ, όποια ζημιά αποδίδονταν στην υγρασία ή άλλα ξυλοφάγα έντομα. Η ζημιά ξεκίνησε από το χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού στο υπόγειο-κατώι στο οποίο εισχώρησαν τα πρώτα έντομα από ατέλειες και ρωγμές των τοιχίων. Ξεκίνησαν τη διαδρομή τους προς το κυρίως σπίτι, διαπερνώντας ιδιαίτερα εύκολα το ξύλινο ταβάνι του κάτω επιπέδου που είναι και το πάτωμα του πάνω επιπέδου.Επίσης, διαπιστώθηκε μεγάλη προσβολή τερμιτών σε καινούρια ντουλάπια κουζίνας (πετώντας τα προηγούμενα που ήταν προσβεβλημένα δεν έγινε η καταπολέμηση των τερμιτών ενώ “ήρθε νέα τροφή”). Βρέθηκε μεγάλος πληθυσμός φωτοφοβικών εργατών τερμίτη σε ξύλινα σοβατεπί του πατώματος και διαπιστώθηκαν και άλλες ζημιές μικρής και μεγαλύτερης έκτασης.

Εξειδικευμένες απεντομώσεις για τερμίτες

Οι τερμίτες μπορεί να ζήσουν έως και 30 χρόνια! Αρχικά φαίνεται ως πρόβλημα υγρασίας, αφού τα έντομα είναι φωτόφοβα και ζουν κρυπτιστικά, με αποτέλεσμα οι ζημιές που σιγά σιγά αποκαλύπτονται να προχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Οι τερμίτες στο σπίτι είναι δυνατόν να προκαλέσουν μεγάλες φθορές σε πατώματα, κάσες πορτών, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, κ.α. μέχρι να αντιμετωπιστούν οριστικά (εξολόθρευση τερμιτών). Οι πιο κοινοί και οι πιο καταστρεπτικοί είναι οι υπόγειοι τερμίτες ενώ οι υπόλοιποι τερμίτες ξύλου (υγρού ή ξύλου) δημιουργούν μικρότερους πληθυσμούς και συνεπώς προκαλούν μικρότερες ζημιές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.termites.com.gr

Φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με