Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες σε μονοκατοικία στον Πύργο Ηλείας


Πτερωτά τερμίτη (σμηνουργοί)

Οι υπόγειοι τερμίτες ευνοούνται από την υγρασία και την έλλειψη φωτός επιτυγχάνοντας έτσι μια μη εμφανή προσβολή. Προτιμούν υψηλές θερμοκρασίες, και για να αποφύγουν τις δυσμενείς θερμοκρασίες για αυτούς μετακινούνται στο εσωτερικό του ξύλου. Κατασκευάζουν χωμάτινους αγωγούς που με αυτούς μεταφέρονται στα μέρη ενδιαφέροντος τους (ξύλο, παράγωγα ξύλου ή χαρτί) παραμένοντας προστατευένοι..

Η κεντρική θέρμανση ενός κτιρίου επιτρέπει στους τερμίτες να είναι δραστήριοι όλο τον χρόνο, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες διαχειμάζουν μέχρι να αυξηθεί η θερμοκρασία και να δραστηριοποιηθούν ξανά.

Οι υπόγειοι τερμίτες δημιουργούν μεγάλες αποικίες με τις προσελκυστικές φερομόνες τους να διατηρούν την ιδιότητά τους μέχρι και έναν χρόνο. Έτσι σύντομα εξαπλώνονται και μέσω της τροφάλλαξης (διαδικασία κατά την οποία μεταφέρεται τροφή από το ένα άτομο στο άλλο) οι τερμίτες ευδοκιμούν και ζουν για πολλά χρόνια.

Στην διώροφη κατοικία στον Πύργο μετά από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποιήσαμε διαπιστώθηκε προσβολή υπόγειων τερμιτών που ξεκίνησε πιθανώς πριν από αρκετά χρόνια στο υπόγειο και σταδιακά μεταφέρθηκε στα ξύλινα πατώματα, σττην εσωτερική ξύλινη σκάλα και σε ντουλάπι υπνοδωματίου.

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731