Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες σε μονοκατοικία στη Λάρισα


Εργάτες και οπλίτης τερμιτών (λήψη από στερεοσκόπιο)

 

Οι τερμίτες είναι κοινωνικά έντομα και προκειμένου να προστατευθεί και να διαιωνιστεί η κοινωνία τους όταν αυτά εκτίθενται σε κίνδυνο ή σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, είναι δυνατό να αποκοπεί ένα τμήμα της αποικίας τους και να αυτονομηθεί. Έτσι οι τερμίτες μπορούν να επιβιώσουν για αρκετό καιρό και σε συνδυασμό με την «αόρατη» ζημιά που προκαλούν, αφήνοντας το εξωτερικό του ξύλου ανέπαφο (ενώ τρέφονται από το εσωτερικό του), μπορούν να δημιουργήσουν εκτεταμένες ζημιές..

Οι υπόγειοι τερμίτες δεν αφήνουν ροκανίδι και περιττώματα (σε αντίθεση με το σαράκι ή τους συχνά εμφανιζόμενους τερμίτες ξηρού ξύλου), καθιστώντας έτσι τον εντοπισμό τους δυσκολότερο. Η διάγνωση του προβλήματος απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι ζημιές μπορεί να αποδοθούν λανθασμένα σε υγρασία, άλλες φθορές, κ.λπ.,  με αποτέλεσμα τη συνέχιση της προσβολής και την εμφάνιση τους και σε νέα σημεία ξύλου ή παράγωγων ξύλου.

Στην ισόγεια κατοικία στη Λάρισα οι νέες κάσες που αντικατέστησαν τις παλιές (μεγάλες ζημιές) παροσίασαν μικρές ζημιές λίγες μέρες αφού τοποθετήθηκαν.

Οι υπόγειοι τερμίτες που ανιχνέτηκαν είναι βέβαιο ότι πρωτομετεφέρθηκαν στη μονοκατοικία πριν από αρκετά χρόνια..

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731