Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες σε ισόγειο διαμέρισμα στην Πάτρα


Τερμίτες ή υγρασία? Μήπως σαράκι?

Αν και ζουν μαζί μας εδώ και χρόνια δεν είναι γνωστή η παρουσία τους και οι ζημιές τους αποδίδονται στην υγρασία ή άλλα ξυλογάγα έντομα αν και στους τερμίτες η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Τρέφονται εκτός του ξύλου και με παράγωγα ξύλου ή χαρτιού και άλλα κυτταρινούχα υλικά, ενώ οι ζημιές τους θυμίζουν περισσότερο ζημιές από τρωκτικά παρά από σαράκι..

Δεκάδες από πτερωτά-σμηνουργούς του τερμίτη διέρχονταν για μέρες από την κάσα της πόρτας του μπάνιου, ενώ παρατηρήθηκαν και σε άλλη κάσα μακριά από το μπάνιο, σε ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπα υπνοδωματίου χωμάτινοι αγωγοί και ζημιές μικρής και μεγάλης έκτασης. Συγκεκριμένα σε ένα ντουλάπι της κουζίνας που δεν άνοιγε συχνά η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη σε μέρος μοριοσανίδας που ο μεντεσές δε μπορούσε πλέον να στηρίξει την πόρτα.

Όποιες εμφανείς ζημιές εδώ και αρκετά χρόνια επισκευάζονταν με αποτέλεσμα οι τερμίτες να εξαπλωθούν τελικά σε αρκετά σημεία του σπιτιού με ένα χωμάτινο δίκτυο που επεκτάθηκε γρήγορα μέσα από ρωγμές και ατέλειες στα οικοδομικά υλικά, αργά, κρυφά και αθόρυβα..

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731