Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Τερμίτες σε εξοχική κατοικία στην Καλαμάτα


Τερμίτες στο σπίτι, τερμίτες στο πάτωμα, τερμίτες στην κάσα, τερμίτες στα σοβατεπί ..

Λίγα μόνο από τα σημεία που μπορεί να βρεθεί δραστηριότητα τερμιτών σε μία κατοικία. Ιδιαίτερα ευρηματικοί εισέρχονται από μικρά ανοίγματα όπως ρωγμές τοίχων ή άλλων οικοδομικών υλικών και με σκοπό τη διαιώνιση και την ευημερία της αποικίας οργανώνονται σε ομάδες και ο αντίστροφος χρόνος ξεκινάει..

Κάποιες ζημιές από χρόνια προσβολή σε συνδυασμό με μεγάλη υγρασία (που οι τερμίτες αγαπούν) οδηγεί σε ζημιές που θυμίζουν ζημιές από άγρια ζώα ή τρωκτικά και όχι το γνωστό σε όλους σαράκι. Δεν παρατηρείται κανένα ίχνος κονιορτοποιημένου ξύλου (λεπτή σκόνη) ή οπές στρογγυλές ή ελλειψοειδείς. Η ζημιά αποκαλύπτεται τυχαία όταν ακουμπήσουμε το ξύλο και αυτό υποχωρεί αφού έχει απομείνει μόνο το βερνίκι..

Στην εξωτερική πόρτα της ισόγειας κατοικίας η προσβολή είναι προχωρημένη και εκτείνεται ακόμα και στα ψηλότερα σημεία της κάσας. Εσωτερικά το ξύλο έχει αντικαταστήσει χωμάτινο δίκτυο (χωμάτινοι αγωγοί ή κανάλια) που έχουν κατασκευάσει οι υπόγειοι τερμίτες καθώς αποδομούν τα μέρη του. Εσωτερικά, απουσία ξύλινου πατώματος έχουν στραφεί σε κάσες πορτών και ξύλινο σοβατεπί που συναντούν μετά από την επιτυχημένη τους προσπάθεια να διέλθουν από τον τοίχο εκμεταλλευόμενοι κάποια αδυναμία του (κάποιοι μικρό άνοιγμα-ρωγμή).

Πριν από χρόνια υπήρχε ξύλινο πάτωμα στο μεγαλύτερο μέρος της κατοικίας που μετά από αποτυχημένες προσπάθειες καταπολέμησης των ξυλοφάγων εντόμων (οι τερμίτες χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης), τελικά προτίμησαν τη λύση των πλακιδίων. Οι τερμίτες γρήγορα απουσία του πατώματος στράφηκαν σε άλλες πηγές τροφής όπως τις κάσες και τα καινούργια σοβατεπί που μπήκαν τελευταία..

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

 

 


 

 

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731