Δείτε Όλες τις Εφαρμογές

Σαράκι σε αλιευτικό σκάφος στη Νεάπολη Λακωνίας


Υποκαπνισμός σε καΐκι με φωσφίνη

Απεντόμωση για το σαράκι με Εφαρμογή υποκαπνισμού (fumigation).

Ριζική καταπολέμηση του σκόρου ξύλου (ξυλοφάγα έντομα ή σαράκι) σε αλιευτικό σκάφος στη Νεάπολη Λακωνίας. Αφαιρέθηκαν όλα τα ηλεκτρονικά μέρη (βυθόμετρο και άλλα όργανα) ώστε να μην προκληθούν ζημιές από οξειδώσεις και κάποια άλλα μηχανικά μέρη καλύφτηκαν τοπικά.

Το σκάφος παρέμεινε για 5 ημέρες στεγανοποιημένο με ειδικά φύλλα πολλαπλών στρώσεων με υποκαπνιστικό σκεύασμα φωσφίνης εσωτερικά. Για να περαστεί το υλικό με το οποίο στεγανοποιήθηκε πλήρως χρησιμοποιήθηκε γερανός.

Σαράκι αντιμετώπιση – σκόρος ξύλου καταπολέμηση

Πως φεύγει το σαράκι ή πως καταπολεμάται το σαράκι απαντάται συχνά από μη ειδικούς, χωρίς γνώση και με εφαρμογές μη αποτελεσματικές αλλά κυρίως ακατάλληλες για κατοικημένους χώρους. Αναζητώντας για το καλύτερο φάρμακο για σαράκι ή κάποιο «δηλητήριο για σκουλήκι ξύλου ή σκόρο ξύλου» σε καταστήματα είναι δυνατόν να καταφύγουμε σε λύσεις που δε φέρνουν μόνιμη λύση και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εμπλεκομένων. Χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι για την προστασία του ξύλου από σαράκι όπως χρήση αερίων εντομοκτόνων (καπνογόνο για σαράκι), εντομοκτόνα ή άλλα επιχρίσματα (τζελ για σαράκι ή άλλα συντηρητικά), υποκαπνισμός με φωσφίνη, χρήση χημικών εντομοκτόνων ή μη (σαράκι ξύλου πετρέλαιο ή γεωργικά φάρμακα) με ψεκασμό ή εκνέφωση, θερμική καταπολέμηση (σαράκι ξύλου βιολογική αντιμετώπιση). Το σαράκι ξύλου καταπολεμάται καθολικά με την μέθοδο του υποκαπνισμού (με φωσφίνη) και σε περιπτώσεις μικρής και εντοπισμένης προσβολής με τη θερμική μέθοδο ή του επιχρίσματος (τζελ για σαράκι).

Σκόρος στα ξύλα

Ο σκόρος των ξύλων παρουσιάζεται και δραστηριοποιείται κατά κανόνα στο εσωτερικό τους και όποια καταπολέμηση (σαράκι αντιμετώπιση) είναι ακατόρθωτη με χημικά ή φάρμακα που δεν μπορούν να το διαπεράσουν. Το σκουλήκι ξύλου αναφέρεται στο στάδιο ζωής του εντόμου (σκόρος στο ξύλο) που ζει εσωτερικά και αποδυναμώνει μηχανικά το ξύλο, ορύσσοντας γαλαρίες καθώς τρέφεται με αυτό. Σκόρος ξύλου καλείται επίσης όποιο έντομο συναντάται στα ξύλα και ζει καταναλώνοντας το σομφό τους μέρος (σπάνια το εγκάρδιο ως πιο σκληρό). Συναντάται συχνά σε:

  • Έπιπλα ή άλλες ξύλινες κατασκευές (σαράκι στα έπιπλα)
  • Στέγη ή σκεπή (σαράκι στη στέγη)
  • Ξύλινο πάτωμα (σαράκι στο ξύλινο πάτωμα)
  • Σε άλλα ξύλα ή επενδύσεις από ξύλο (σκόρος ξύλου ή σκουλήκι ξύλου)

Προστασία από σαράκι

Η μεγαλύτερη προστασία από το σκόρο ξύλου είναι τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για τη στέγη, το ξύλινο πάτωμα ή τα έπιπλα μας να μην έχουν ενεργή προσβολή! Τα ξύλα που επεξεργάζονται πριν τη χρήση τους και περνούν από ξηραντήριο κατά κανόνα δεν φιλοξενούν ξυλοφάγα έντομα σε όποιο στάδιο ζωής. Στις περισσότερες περιπτώσεις προσβολής που συναντάμε, τα ίδια τα ξύλα ως φορείς ευθύνονται για την αρχική προσβολή, με το πρόβλημα να γίνεται αντιληπτό λίγα χρόνια μετά.

Φωτογραφικό Υλικό

Comments are closed.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Καλέστε μας στο Tηλ.: 21097 55070 | Κινητό: 69730 47731
Καλέστε με
+
Καλέστε με